739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


9 simpele en gratis tips voor een gezonde portemonnee

Maandag 13 maart 2017 - Lorenzo

Of je nou student bent, een full-time job hebt of een uitkering geniet, we zouden allemaal wel meer geld aan het einde van de maand willen overhouden. Vandaar dat we hier 9 simpele en bruikbare tips voor je hebben verzameld, zodat je toch nog wat geld overhoudt om uit te geven aan alle extraatjes die het leven juist zo mooi maken.

1) Gebruik gratis producten, cashback en korting sites

Wist je dat vaak wanneer je iets online of in de winkel koopt, je het geld gedeeltelijk of zelfs 100% terugbetaald kan krijgen? Er bestaan namelijk sites die je regelmatig een hoop gratis producten, wedstrijden, cashback deals en korting aanbieden. Gogratis is zo een betrouwbaar gratis producten site die voornamelijk in BelgiŽ actief is. In Nederland heb je ook soortgelijke aanbieders zoals Scoopy onder anderen. Je zal verbaasd zijn hoeveel geld je op deze manier kunt besparen.

2) Verminder je vaste rekeningen

Neem even de tijd om al je vaste lasten zoals elektriciteit, gas en zelfs je verzekering te vergelijken. Je zou weleens honderden euro’s kunnen besparen door over te stappen naar een andere aanbieder. Veranderen is tegenwoordig vaak makkelijk en gratis. Zorg alleen wel dat je niet vast komt te zitten aan een contract dat niet makkelijk opzegbaar is.

3) Dreig met het annuleren van je abonnement

Als je een dure telefoon-, internet- of tv-abonnement hebt, loont het om even met je provider te bellen. Dreig met annuleren tenzij ze je een beter aanbod geven dan alle andere goedkopere aanbieders.

Dit trucje werkt vooral goed bij mobiele telefoonmaatschappijen. Grote kans dat je wordt doorverwezen naar hun sales team die je grote kortingen zal beloven om je als klant te behouden. Mocht het niet lukken of wil je toch veranderen, dan kun je altijd nog overstappen naar een gratis pre-paid simkaart provider zoals Lebara, Lyca of Ortel.

4) Onderhandel over de huurprijs

Een huisbaas heeft baat bij een betrouwbaar individu die altijd netjes op tijd zijn/haar huur betaald. Als je kunt aantonen dat je dit altijd punctueel hebt gedaan kun je dus huurkorting vragen; niet geschoten is altijd mis. Je zou ook een maand (of zelfs twee) gratis huur kunnen krijgen als je het hele jaar in ťťn keer vooruitbetaald.

5) Verbruik minder stroom

Gebruik spaarlampen en doe je lichten uit wanneer je de kamer verlaat. Ook kun je extra dekens gebruiken voordat je de verwarming verhoogd. Iets simpels zoals het meenemen van een warmwaterkruik naar bed maakt een enorm verschil.

Vergeet niet al je apparaten uit de stroom te halen wanneer dat niet meer nodig is. Ook als je jouw telefoon niet oplaadt verbruikt het namelijk energie. Je kan hier gemakkelijk op besparen en tegelijk je steentje bijdragen aan een beter milieu.

6) Koop meteen veel bij goede korting

Wanneer er een goede sales is op verzorgingsproducten zoals deodorant of scheermesjes, koop er dan meteen een hoop. Dit zorgt ervoor dat je op de lange termijn enorm veel geld kan besparen. Zorg er alleen wel voor dat je het alleen doet als het gaat om producten waarvan je zeker bent dat je ze allemaal zult gebruiken.

7) Spaar je eigen eindjaarsbonus

Elke keer wanneer je een financiŽle meevaller hebt, door bijvoorbeeld mee te doen aan betaalde enquetes of een bonus bovenop je salaris hebt gehad, haal er dan 10% van af voor jouw spaarrekening. Als je op deze manier alleen al €30 euro per maand zou overmaken heb je aan het einde van het jaar ruim €360 bijeengeraapt.

8) Maak altijd even een boodschappenlijstje

Zorg dat je goed voorbereid bent door een lijstje te maken voordat je boodschappen doet. Supermarkten besteden jaarlijks namelijk miljoenen euro’s aan marketingtrucs om jou producten te laten kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Maak dus een boodschappenlijstje, plan je maaltijden van tevoren en schaf alleen aan wat je nodig hebt. Volg deze tip en je zult goed kunnen eten en zelfs automatisch kunnen sparen voor een welverdiende vakantie.

9) Doe een stage in het buitenland

Als je toch van plan bent om een tijdje naar het buitenland te gaan, waarom dan niet gelijk een stage lopen om de kosten te drukken? Je kunt stages vinden over de hele wereld zoals in Zuid-Frankrijk, Berlijn en zelfs China en de Carribean.

Een goede tip is om in dat geval jouw ov-chipkaart te deactiveren, want dan krijg je dat geld maandelijks rechtstreeks op je bankrekening bijgeschreven. Pak je favoriete koffer en zonnebril er dus maar weer bij en zeg hallo tegen een nieuw avontuur!