741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Persberichten

NieuwsberichtenColumnsGastbloggers


Stage via Internet

Donderdag 13 mei 2004 - Jan-Willem Kruithof

De stageperiode is voor veel studenten een belangrijk onderdeel van hun studie. Tot een aantal jaar terug was het eenvoudig om een stageplaats te vinden, maar door de huidige economische situatie is dat niet meer zo eenvoudig.

Veel studenten weten ook niet precies hoe ze zelf aan een stageplek kunnen komen. Vaak proberen ze in eerste instantie via familie en kennissen aan eens stageplek te komen of door rechtstreeks bij bedrijven te solliciteren. Veel studenten verwachten van de school dat die hen zal helpen tijdens de zoektocht naar een stageplaats. In de praktijk blijkt dat niet zo te zijn. Als student sta je er dus alleen voor.

Een goed medium voor deze studenten om een stageplaats te vinden is het internet. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld via www.stagemotor.nl eenvoudig een stageplaats vinden. Per maand bezoeken gemiddeld 65.000 studenten die op zoek zijn naar een stage, deze website. Om een groot deel van hen ook daadwerkelijk aan een stage te helpen, zijn we continu bezig met het werven. We merken dat veel bedrijven niet meteen denken aan een stagiair op het moment dat ze personeel nodig hebben. Dat is vreemd want een stagiair is in veel opzichten gunstig voor een bedrijf.

Bron: Algemeen Dagblad