800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Mbo-studenten steeds vaker in de schulden

Vrijdag 3 april 2015 - Sven de Haas

Steeds meer mbo-studenten raken in de schulden. Ongeveer 1 op de 5 studenten heeft een schuld, terwijl dit in 2011 nog 1 op de 6 was. Voornamelijk uitwonende studenten zitten op zwart zaad.

De studenten lenen voornamelijk bij voor hun studie, hoewel het geld vaak aan andere dingen op gaat. Mobiele telefonie, abonnementen, kleding en uitgaan zijn gevallen die veel voorkomen. De schuld is gemiddeld 3.681 euro en is daarmee verdriedubbeld ten opzichte van 2011.

Het NIBUD gaf aan dat uitwonende studenten gemiddeld 1052 euro per maand uitgeven, terwijl ze maar 903 euro per maand binnen krijgen. Dat is een verlies van 149 euro per maand. Als reden noemde het NIBUD dat veel studenten niet weten dat ze recht hebben op bepaalde toeslagen en deze daardoor niet aanvragen. Echter zijn meer studenten zich hier van bewust dan vier jaar geleden.

MBO-studenten hebben vaak moeite met het aflossen van hun schulden. Het NIBUD wil dit jaar een online financieel plan ontwikkelen om mbo’ers† bewuster te maken van hun financiŽn.

Bron: Telegraaf.nl

Trefwoorden:

Mbo Mbo-studenten