737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: 5 mei, muzikale Bevrijdingsdag

Vrijdag 4 mei 2012 - Ilona Zoomer

Ik moet bekennen: het was knap lastig om tweets te vinden met de trefwoorden ‘bevrijdingsdag’ en ‘stage’. En daarmee bedoel ik stage á la Stagemotor. Staaa-zje. Niet de Main Stage, Sena Talent Stage of de Party Stage. Hoewel daarmee wel meteen de toon is gezet waarop we Bevrijdingsdag vieren: met muziek.

4 en 5 mei zijn de dagen waarop we de oorlogsslachtoffers herdenken en de vrijheid vieren, maar de jeugd geeft er inmiddels een hele andere betekenis aan. Onze generatie kent de oorlog alleen maar uit boeken en van films, voor ons is het dus een beetje een ‘ver van mijn bed’-show. Toch houden op 4 mei de meesten van ons wel twee minuten onze mond en staan we even stil bij de gebeurtenissen van vroeger.

Dan 5 mei. In het hele land wordt feest gevierd – en wat is nu een betere gelegenheid om iets te vieren dan met muziek op één van de vele bevrijdingsfestivals die in het hele land worden georganiseerd? Nou? Precies! Je kunt terecht in steden als Haarlem, Zwolle, Rotterdam en van Groningen tot Vlissingen, met tal van artiesten en tig podia (stages dus).
De meimaand lijkt een definitief startsein voor alle festivals die nog gaan komen deze zomer: Pinkpop, Lowlands, Concert at Sea, North Sea Jazz… Als ik alle festivals ga opnoemen die de komende maanden op de planning staan, inclusief dorpsfestivals en die ene man met een banjo in de achtertuin van je schoonmoeder, dan ben ik morgen nog aan het typen. Geloof me, het zijn er veel.

Maar eerst Bevrijdingsdag. Morgen. We vieren de vrijheid, we proosten op het leven, genieten van de muziek en hopen op mooi weer.

 

Ook staan we heel even stil bij de mensen die op Bevrijdingsdag stage moeten lopen. Het kan niet altijd meezitten.