741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Complimentjes all around!

Vrijdag 2 maart 2012 - Ilona Zoomer

Een complimentje krijgen is altijd leuk. De Amerikaanse psycholoog William James zei zelfs: “De diepst menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden.” Van een ander te horen krijgen dat je iets goed hebt gedaan, kan je hele dag een stukje beter maken. Complimenten geven mensen energie, maakt ons vrolijk, maar toch zijn wij stugge Hollanders niet gewend om ze te geven. Afkraken, zeuren, klagen en zaniken kunnen we dan weer als geen ander. Werknemers zeggen zelfs dat gebrek aan waardering de nummer 1(!) reden is om ontslag te nemen. Dat moet anders!

Afgelopen donderdag (1 maart) was het alweer voor de tiende keer Nationale Complimentendag. Je hoeft echt niet de hele dag te slijmen bij je collega’s of de buschauffeur ten huwelijk te vragen. Hou het subtiel. Hou het persoonlijk. En vooral: méén het.

We hebben gekeken hoe complimenteus Nederland was op Twitter. Het blijkt nog niet zo heel makkelijk te zijn om een complimentje te verzinnen.


Een bredere interpretatie van het woord kan natuurlijk ook. Een meevaller op het werk? Dat kun je uiteraard ook zien als een compliment. En complimentjes zijn heus niet alleen voor een ander bedoeld. Jezelf een schouderklopje geven mag ook. Dat kunnen we dan weer wel.


Tot slot sluiten wij ons aan bij onderstaande tweet, van @Complimentendag. Blijf waarderen! Een complimentje geven is leuk, krijgen nog leuker.
Zeur minder, complimenteer meer!