800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: in de ban van het EK - Vivááá Hollandiááá!

Vrijdag 8 juni 2012 - Ilona Zoomer

Wat is dat toch met die oranjekoorts? Zeg EK en iedereen host massaal in polonaise naar het dichtstbijzijnde caf om daar voetbal te kijken. Zelfs de meest notoire voetbalhater zit met oranje brulshirt of Bavaria V-dress aan de buis gekluisterd. Je komt er niet onderuit. Hoe hard we het ook proberen, ook wij van Stagemotor zijn in de ban van het EK. Of we het nu willen of niet.

Aangezien de vrouwen ietwat in de minderheid zijn, worden de lunchpauzes standaard gedomineerd door testosteron en voetbaldiscussies als “wie wint vanavond”, “wie wint er woensdag” en “hoe ver komt Nederland?” om nog maar te zwijgen over de verhalen over de beste opstelling en individuele spelers.
Qua muziek gaat het al niet veel beter. Op de afdeling redactie wordt de radio beheerd door een mannelijke collega, dus de EK-hits vliegen ons om de oren. Om de paar minuten horen wij het galmende ‘Ja ben je k voor Nderlnd’ en mag Zanger Rinus een bijdrage leveren door “wie ar de sjampions” uit de speakers te tetteren. Uiteraard zijn de EK-poules ingevuld, is de inleg veilig opgeborgen, stijgt de spanning en daalt de productiviteit.
Het kantoor is nog verrassend neutraal, afgezien van een grote oranje plastic strik om n van de bureaustoelen en een poster van het elftal dat onze nationale eer moet gaan verdedigen.

We worden enigszins getroost door de stroom tweets van stagiairs die ook meegesleept worden in de EK-gekte. Het komt bijna nooit voor dat we ’s ochtends al meer dan genoeg tweets hebben voor een column. Nou ja, we zijn dus niet de enige. Gelukkig maar.

Even voor de goede orde en voor degene die de afgelopen weken onder een steen heeft geleefd: vanavond om zes uur precies begint de allereerste wedstrijd van het Europese Kampioenschap, Polen tegen Griekenland. Wij Nederlanders zijn voor het eerst aan de beurt op 9 juni (gelukkig op een zaterdag), waarbij we onze nagels mogen afkluiven tijdens de wedstrijd tegen Denemarken. Woensdag 13 juni nemen we het op tegen Duitsland en zondag 17 juni tegen Portugal.

De komende weken maakt het niet uit waar je werkt, waar je op school zit of waar je stage loopt, iedereen is in de ban van het EK. Ik meen het. De oranjekoorts barst los.
De conclusie?

“We zijn er weer bij en dat is pri-hima, VIV HOLLANDI!”

Trefwoorden:

Stage Tweet Ek Week Voetbal