741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Kantoorhumor

Vrijdag 22 juni 2012 - Ilona Zoomer

Als je op een kantoor werkt, kan het zomaar gebeuren dat je ’s morgens nietsvermoedend naar je werkplek loopt en deze vervolgens aantreft als een één groot ruimtestation waarbij álles is ingepakt met aluminiumfolie. Een wraakactie, pesterijtje of gewoon verveelde collega’s?

Iedereen verveelt zich wel eens op het werk. Dat is heel normaal – de hele dag als een dolle aan het werk zijn, is ook niet bevorderlijk voor je gezondheid – en daar hoef je je dus ook niet voor te schamen. Nu is verveling één van de grootste oorzaken van het fenomeen ‘kantoorhumor’: collega’s die flauwe grappen met elkaar uithalen op de werkvloer. We zijn verschillende voorbeelden (lees: inspiratiebronnen) tegengekomen die ons precies vertellen hoe we een werkplek zo effectief mogelijk omvormen tot een grote chaos.

Men neme een toetsenbord, watjes, tuinkerszaadjes en wat water. Haal de toetsen van het toetsenbord (van een collega die je in de zeik wilt nemen) af en bedek de bodem met watjes. Strooi het tuinkerszaad over de watjes, maak ze nat met wat water en plaats tot slot de toetsen weer netjes op hun plek. Een paar dagen geduld en voilà, het keyboard is veranderd in een mini-oerwoud!

Of, ook leuk, kantoorartikelen (of een telefoon, of een muis) verstopt in een drilpudding. Er zijn manieren genoeg om een kantoor zo effectief mogelijk om te vormen tot een grote chaos, of dat nu met ballonnen is, met piepschuim of met bekertjes water (waar je het hele oppervlak van het bureau van collega X mee bedekt), op een kantoor zijn er opties te over om een collega eens flink te kakken te zetten. Ik zou zeggen, Google en gij zult vinden!

Op Twitter zijn er niet zoveel voorbeelden te vinden van kantoorhumor (wel flauwe grapjes), maar voor de beste tips en trucs verwijzen we jullie graag door naar het almachtige internet. Veel plezier!

 

Trefwoorden:

Humor Tweet Week Kantoorhumor