713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Monday bloody monday...

Maandag 12 maart 2012 - Ilona Zoomer

Ken je dat? Dat gevoel dat je krijgt als op een maandagmorgen je wekker gaat? Dat moment dat je beseft dat de werkweek weer is begonnen? Dat gevoel. Je sleept jezelf uit bed, schudt je wakker en even later zit je dan op je stage of je werk te hopen dat het snel vrijdag is. We hebben de Tweet van de Week voor deze ene keer speciaal verplaatst naar wat door iedereen gezien wordt als de vervelendste dag van de week: Maandag!

Uiteraard konden we weer rekenen op fanatieke Twitteraars die, net als wij, niet dol zijn op deze dag.

 

 

Of juist wel. Het verbaast ons iedere week opnieuw hoe verdeeld de meningen zijn over een breed scala aan onderwerpen. Toch gek. Maar we houden wel van een beetje variatie.

 

Ook op de redactie van Stagemotor is de maandag niet de favoriete dag van de week. Collega’s staan in de rij voor de koffieautomaat en de oogleden hangen nog op zondagochtend.
Een hekel hebben aan maandag hoeft overigens niet persé te betekenen dat je een hekel hebt aan je werk of je stage. Een vermoeide maandagochtend duidt juist vaak op een extra geslaagd weekend!
Dit weekend werden we namelijk (in delen van Nederland) weer volop getrakteerd op een portie zonneschijn. De lente is bijna daar, mensen! Houd moed! De winterjas kan bijna weer naar zolder en de wereld krijgt nét dat beetje extra. Net dat beetje meer schwung. We zijn vrolijker, minder snel chagrijnig en dat het dan ook zaterdag blijkt te zijn is helemaal prettig.

 

Toch wil het lot (of, minder dramatisch, de kalender) dat het ook weer maandag wordt. Nu ondergetekende dit stukje zit te typen, op deze maandagochtend, piept de zon achter de wolken vandaan. Kom naar buiten, het is lekker warm!

Ja, het is weer maandag. Maar het is wel een hele mooie maandag. En mocht je er ondanks de zon nóg de pest in hebben, denk dan maar zo: nog maar vier nachtjes slapen, dan is het weer vrijdag.

Trefwoorden:

Tweet Week Maandag