1.025 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Money Money Money!

Maandag 26 maart 2012 - Ilona Zoomer

Het is weer het einde van de maand. Dat betekent dat deze week de stufi weer wordt gestort, eventueel salaris van (bij)baantjes en natuurlijk de maandelijkse stagevergoeding. Jaa, geld!

Hard werk wordt beloond, dat blijkt maar weer. Wat gaan de twitterende stagiairs eigenlijk doen als ze hun zuurverdiende centjes eenmaal binnen hebben? Sparen kan heel verstandig zijn, vooral gezien de huidige financiële situatie van ons land. Toch kiezen de meeste stagiairs ervoor de vergoeding meteen weer uit te geven. Shoppen, vakanties, uitgaan, nieuwe telefoons of kleding – er bestaat een breed scala aan shopitems, waar één stagevergoeding niet genoeg voor is. Gelukkig komt ‘het einde van de maand’ volgende maand gewoon terug.

Niet iedereen krijgt evenveel stagevergoeding, sommigen houden helemaal geen cent over aan hun stages. Gelukkig is stage niet alleen bedoeld om je zakken te vullen. Het is vooral bedoeld om ervaring op te doen, te weten hoe het eraan toe gaat in de echte wereld, een welkome onderbreking van de soms vervelende schooldagen, noem maar op. En zeg nou zelf, zo’n ervaring pakt niemand je meer af!
It’s not all about the money, zullen we maar zeggen, maar een beetje bijverdienen is ook wel heel fijn.