739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Uitwisseling

Woensdag 28 oktober 2015 - Esmee

Ga jij als student op uitwisseling? Of denk jij erover na om op uitwisseling te gaan. Lees dan snel verder!

Een uitwisseling is een reden om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Een deel van je studie in het buitenland volgen heeft verschillende redenen. Ten eerste staat het goed op je cv. Bovendien is het een hele leuke ervaring en je gaat een nieuw avontuur tegemoet. Je kan je taalkennis verbeteren/ uitbreiden en het is heel goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt namelijk heel zelfstandig.

Er zijn genoeg organisaties waar jij jouw uitwisseling kan regelen. Deze organisaties bieden veel verschillende uitwisselingsprogramma’s naar verschillende landen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een studiejaar in het buitenland van 3, 6 of 12 maanden of een taalcursus van 2 tot 24 weken.

Bij een uitwisseling gaat het dus niet alleen om een deel van jou studie in het buitenland te doen. Het kan dus ook een taalcursus zijn. Een uitwisselingsprogramma is niet alleen gericht op studenten, maar is ook gericht op middelbare scholieren. Het is dus bijvoorbeeld ook mogelijk om jou schooldiploma in het buitenland te behalen.

Ben jij al volwassen en ben je je school en studieperiode al lang voorbij? Geen zorgen! Een uitwisseling is k voor volwassen. Dus als jij graag een taalcursus in het buitenland wilt doen, dan kan dit nog gewoon!