741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Van je studieschuld kom je niet zomaar af

Dinsdag 5 mei 2009 - Nieuwsredactie

Veel studenten lenen tijdens hun studie. Dit doen ze om verschillende redenen. Ze wonen op zichzelf en kunnen de kosten niet dragen zonder lening, om te genieten van het studentenleven of simpelweg om hun studie te kunnen betalen. Deze leningen worden meestal bij de IB-groep aangevraagd. Lekker handig, snel geregeld en ook nog eens weinig rente!

Maar wat veel studenten niet weten is dat er veel ogen en haken zitten aan het lenen en terugbetalen. Veel studenten zeggen “ Ach ik hoef toch pas over 15 jaar alles terugbetaald te  hebben” en “Als ik na 15 jaar niet klaar ben met terugbetalen wordt me studieschuld kwijt gescholden”. Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar.

Het kwijtschelden van een studieschuld willen ze verlengen naar 25 jaar en dan nog blijft het een onbegonnen zaak om je studieschuld kwijtgescholden te krijgen. Het enige wat rest... toch terugbetalen!
Wat ook veel studenten niet weten is dat je studieschuld als een echte schuld wordt gezien. Dus bijvoorbeeld ook met het kopen van een huis of het starten van je eigen onderneming. Je komt niet zomaar van je schuld af!

Ook denken veel studenten dat je zelf kan bepalen hoeveel je per maand terugbetaald. Dit is ook niet zo. De hoogte van je salaris bepaalt hoeveel je per maand aan de IB-groep moet betalen. Op deze manier zorgt de IB-groep er ook voor dat de meeste mensen netjes binnen 15 jaar hun studieschuld hebben afgelost plus bijkomende rente.

Als je hier meer over wilt weten om je beter voor te bereiden op het lenen en/of terugbetalen lees je dan eens goed in op studieschuld fora of pluis de website van de IB-groep helemaal uit! Dan weet je pas echt waar je aan toe bent.