713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Gastbloggers

NieuwsberichtenPersberichtenColumns


Mijn ervaring: Van stagiair naar vaste werknemer.

Maandag 18 juli 2016 - Gastblogger: Annemiek

Mijn naam is Annemiek de Bloois, 21 lentes jong en ben zojuist afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Hier heb ik 4 jaar Communicatie gestudeerd inclusief een geweldige stageperiode en wil deze ervaring graag met jullie delen.

Op dit moment ben ik werkzaam als marketeer bij rentsy.nl, een platform waar een ieder zelf zijn/ haar spullen op kan zetten om wat bij te verdienen. Immers je gebruikt de spullen toch niet 24/7. Erg tof dus! Zeker een kijkje nemen waard.

Het begin van mijn stage periode bij Rentsy
Voordat ik bij Rentsy terecht kwam als vaste kracht heb ik een half jaar als marketing stagiaire gewerkt. In het begin wist ik niet helemaal of dit de juiste keuze was. Ik was verbaasd dat ze niet echt een eigen kantoorpand hebben. Maar dit sloeg snel om. Al snel werd ik verliefd op de werkwijze en vrije tijd die ze me gunden om vanaf elke plek te kunnen werken. In het begin was het erg wennen omdat je wel bereikbaar moet zijn maar dankzij de technologie van tegenwoordig hoefde dat geen probleem te zijn. Er ging een wereld voor mij open. Ik maakte kennis met de Digital nomad levensstijl. Ideaal voor het bedrijf, want de oprichters Thien en Ralph streven naar een duurzaam leven en economie. Op deze manier besparen ze de hoge kosten van een kantoorpand en kunnen ze het geld in andere dingen investeren. Maar ook voor mij. Ik heb geen reistijd en houd meer tijd over om eigen dingen te doen. Mijn productiviteit gaat er gelukkig niet op achteruit.

Mijn werkzaamheden bij Rentsy
Mijn werkzaamheden bij Rentsy waren ongeveer gelijk als die van nu. Omdat Rentsy tijdens mijn stage periode nog in de kinderschoenen stond was ik er vroeg bij betrokken. Het voelt daarom ook een beetje als mijn kindje. †Het begin was heel erg hectisch en als stagiaire mocht ik het zelf een beetje naar mijn wensen vormen. Ik heb een marketing advies plan opgesteld met hulp. Dit is de leidraad naar hoe Rentsy er momenteel voor staat. Ik heb wel geluk gehad want werken bij een beginnend bedrijf geeft je zoveel voordelen. Je draagt bij aan de ontwikkelingen en draagt meerdere hoeden (lees: Doet meerdere werkzaamheden). Dat zorgt ervoor dat je steeds beter weet wat je wel en niet leuk vindt. Veel studenten weten na hun stage periode nog steeds niet wat ze willen en dat kan zorgen voor een onzeker gevoel bij het zoeken naar een baan in de toekomst wanneer ze afgestudeerd zijn. Immers bij een fulltime baan zit je vast en heb je minder tijd om jezelf te ontwikkelen. Tijdens de stageperiode heb ik bijvoorbeeld ook leren designen en een beetje programmeren in HTML. Maar dat vind ik helemaal niets. Laat mij maar lekker mijn marketing strategieŽn uitvoeren.

Een tip van mij is dan ook: Probeer zoveel mogelijk werkzaamheden te doen tijdens je stageperiode, zelfs als je het niet leuk vind. Zo kom je snel achter wat je wel of niet leuk vind.


Blijven hangen na je stage?
Er is een goede kans dat wanneer je je werkzaamheden boven de verwachting uitvoert je na je stageperiode kunt blijven werken bij het bedrijf. Dit is meestal heel erg positief en een goede kans om jezelf als professional verder te ontwikkelen. De stageperiode is dus vooral om jezelf te ontdekken. Voor mij was het geen moeilijke beslissing om te blijven hangen. Ik heb ervoor gekozen om bij Rentsy te blijven, omdat de werkwijze me bevalt en het nu ook een beetje mijn kindje is geworden. Doordat ik veel vrijheid heb gekregen, kan ik mijn expertise optimaal inzetten. Ga dus goed bij jezelf na of het echt is wat je wilt. Als je denkt dat je jezelf niet kunt ontplooien, dan zou ik het zeker niet doen.