739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Vergoeding voor stagiairs gedaald

Maandag 8 september 2014 - Tara Stokdijk

Gemiddeld krijgen stagiairs een lagere stagevergoeding ten opzichte van vorig jaar, toont Studentenbureau aan met een onderzoek onder zon tweehonderd bedrijven en ongeveer tweeduizend studenten. Een op de vijf stagiairs krijgt helemaal geen vergoeding voor het stage lopen.

Dit zou komen door dat er dit jaar minder werkgelegenheid is dan vorig jaar. Vooral in de sectoren waar het minst aantal banen beschikbaar zijn is de stagevergoeding gedaald. Een voorbeeld hiervan is de zorg. In de zorgsector verdient een stagiair dit jaar gemiddeld 129 euro per maand. Vorig jaar was dit nog 176 euro per maand. ICT stagiairs verdienen het meest, gemiddeld zo’n 343 euro per maand. In deze sector is dan ook veel werk te vinden.

Dat er een verband ligt tussen de arbeidsmarkt en de stagevergoeding is ook te bewijzen door te kijken naar de stagevergoeding per regio. Groningen heeft de slechtste arbeidsmarkt van Nederland en scoort op het gebied van stagevergoeding ook het laagst. 191 per maand verdienen Groningse stagiairs gemiddeld. Dit, terwijl er in Noord-Holland gemiddeld 290 euro per maand wordt verdiend met stage lopen.

Bron: Nu.nl