779 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Waar moet een student aan denken als hij op kamers gaat in de stad?

Maandag 22 mei 2017 - Lorenzo

Voor het eerst op kamers gaan in een grote stad als Amsterdam kan behoorlijk spannend zijn voor een student. Denk bijvoorbeeld aan de eerste keer zelf boodschappen doen, nieuwe mensen leren kennen die in hetzelfde huis wonen, enzovoorts.

Daarbij brengt ook de verhuizing zelf voor veel studenten de nodige stress met zich mee! Hoe zorgt u ervoor dat alle spullen heelhuids bij de studentenkamer aankomen? Kiest u ervoor om de spullen uit de slaapkamer van een student mee te nemen, of gaat u voor geheel nieuwe meubels? Een verhuisbedrijf in Amsterdam inschakelen om u te helpen bij de verhuizing kan een slimme keuze zijn. 

Verhuisbedrijven voor studenten

In een grote stad als Amsterdam zijn er verschillende verhuisbedrijven te vinden die zich specifiek richten op studentenverhuizingen. Een verhuizing van studenten is vaak relatief klein, ten opzichte van een complete verhuizing naar een nieuwe woning. In beide gevallen is het echter belangrijk dat de verhuizing op de juiste wijze verloopt. Bedrijven die zich op studentenverhuizingen richten bieden doorgaans een lager tarief, waardoor het voor studenten erg aantrekkelijk kan zijn om een dergelijk bedrijf in te schakelen. Studenten hebben het van zichzelf immers niet heel breed.

Mocht u naar een andere stad verhuizen dan kunt u voor de hulp van een normaal verhuisbedrijf kiezen. Houd er rekening mee dat dit hogere kosten met zich meebrengt.

Een busje huren voor een verhuizing

Naast de mogelijkheid om een verhuisbedrijf in te schakelen voor een studentenverhuizing kunt u er ook voor kiezen om zelf een busje te huren. Het verhuizen van de inboedel van een studentenkamer met een personenauto kost niet alleen ontzettend veel tijd, maar is daarbij ook erg duur. Denk aan alle benzine die betaald moet worden om heen en weer te rijden! Het huren van een busje waarmee u de gehele inboedel in een keer kunt vervoeren is in dit geval een goed alternatief. Er zijn verschillende Nederlandse bedrijven die de mogelijkheid bieden om een verhuisbusje te huren. Bekijk vooraf goed wat de voorwaarden voor het huren van een busje zijn.