740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Werken of (door)leren?

Maandag 28 januari 2013 - Charlotte Portielje

Wereldwijd zal het aantal werklozen stijgen in 2013 met 5,1 miljoen mensen. Hierdoor zullen er in 2013 zo’n 202 miljoen mensen werkloos zijn. Dit voorspeld de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Wat kunnen werkzoekende deze tijd het beste doen?

Het is alweer 5 jaar geleden dat de financiële crisis uitbrak. Door gebrek aan economische groei blijft de werkloosheid sinds 5 jaar nog steeds stijgen. De crisis in Europa blijft de grootste bedreiging voor de wereldwijde ontwikkeling van de werkgelegenheid.

Veel Nederlandse werkzoekende twijfelen ook over wat ze nu het best kunnen doen. De verleiding om door te gaan leren in plaats van werken wordt steeds groter.  Ze hebben tegenwoordig steeds meer over voor het krijgen van een baan. Door een gemotiveerde houding aan te houden, hopen de werkzoekende hun baan-kans te vergroten.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 91% van de Nederlandse werkzoekende aangeeft te willen studeren. Ze willen met plezier nieuwe cursussen volgen. Van de 91% geeft ongeveer één derde aan dat ze alleen bijscholing willen wanneer de werkgever dit betaalt.

Als je door bepaalde redenen niet wilt verder studeren, zijn er altijd nog andere opties om je baan-kans te vergroten. Zo zou je relevant vrijwilligerswerk kunnen gaan doen wat aansluit bij je interesses. Daarnaast staat buitenlandervaring ook altijd goed op je cv. Om je cv verder nog uit te breiden is stage lopen natuurlijk ook een perfecte oplossing. Een tijdelijke stageplaats vinden is makkelijker dan het vinden van een vaste baan. Als laatst is sollicitatietraining nog een optie. Met een goed cv, een goede sollicitatiebrief en lekker lopend sollicitatiegesprek vergroot je sowieso je kansen.

Trefwoorden:

Werkloosheid Werken Leren