1.182 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stagiair Marketing Communicatie in Rotterdam

16 mei 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Rotterdam
Soort werk: Communicatie / Marketing / Reclame / PR
Branche: Communicatie | PR | Voorlichting
Type stage:
Meeloopstage
Stagevergoeding: 250
Land: Nederland

Omschrijving stage

Wat je zegt dat je doet
“Ik zorg ervoor dat iedereen in Rotterdam onze organisatie kent”

Wat je echt doet

 • Je levert input en plaatst content op diverse social media
 • Je denkt mee met het opzetten van nieuwe campagnes voor diverse doelgroepen en de marketingacties die daaruit voortkomen
 • Je leidt zelfstandig kleine projecten en voert deze van A tot Z uit
 • Je verzamelt informatie uit het hele bedrijf en zet dit om naar communicatie-uitingen (flyers, web-teksten, social media)
 • Je schrijft teksten en je maakt flyers en poster
 • Je zorgt dat de workshops, lessen en cursussen compleet en tip top op de site staan

 Hoe je dat aanpakt

 • Je weet hoe je zelfstandig projecten moet draaien en hoe je mensen moet overtuigen, je staat je mannetje/vrouwtje en bent niet bang om mensen aan te spreken.
 • Je kunt goed plannen en vooruitdenken en zorgt er zo voor dat je in een dynamische werkomgeving toch met je blik vooruit kunt werken.
 • Je schrikt niet van een snelle klus tussendoor, maar eigenlijk komt dit weinig voor, want: zie het vorige punt.

Het team
Bij ons sta je er niet alleen voor. Je werkt in een team van 5 marketeers in een van de grootste kantoortuinen van R'dam. Daarnaast werk je vaak intensief samen met andere stagiair(e)s/starters om jouw projecten uit te voeren.

Hoe je dag er uit kan zien
Bij binnenkomst zet je de computer aan, pak je een bak koffie en praat je met collega’s bij over het weekend en die ene film die je gisteren hebt gezien. Als de computer is opgestart, check je snel je e-mail om te kijken of je alle activiteiten van de organisatie die de komende periode op het programma staan al hebt ontvangen. Van één afdeling heb je het nog niet binnen, dus stuur je nog even snel een reminder. Vanmiddag heb je namelijk een redactie-overleg georganiseerd met het team om de activiteiten te bespreken. Morgen moet de lijst verstuurd worden naar externe websites en bladen en ga je aan de slag om ze in de agenda te zetten op de website.
Voor de lunch heb je een afspraak met een collega van de afdeling Dans om jouw projectvoorstel te bespreken. Dit doe je samen met je collega stagiair, samen hebben jullie namelijk een social media plan met een livevlog van het dans-event van volgende week gemaakt. Als je nu akkoord krijgt, kun je dit vanmiddag direct verder uitwerken.
Samen met het team haal je wat broodjes voor de lunch en loop je even door de stad. Zo kun je fris aan de middag beginnen.
Je hebt akkoord dus je gaat na de lunch aan de slag met het schrijven en inplannen van teksten op Facebook en Twitter. Ondertussen heb je nu alle input voor de activiteiten, je controleert de teksten die je hebt en redigeert het naar een wervend stukje. Je zoekt nog wat afbeeldingen in de beeldbank die erbij passen en maakt het overzicht compleet. Na het overleg krijg je nog een ad hoc vraag over een flyer die volgende week echt af moet. Gelukkig had je dit al voorzien en kun je snel een opzetje maken die je dezelfde middag nog verstuurt. Zo, daar kun je morgen ook weer mee verder.
Als je in je agenda kijkt zie je dat je morgen nieuwe teksten op het onderwijsgedeelte van de website gaat plaatsen en een flyer voor een activiteit van 'Dichtbij' gaat vormgeven.
Afwisseling genoeg dus!

Over de organisatie
Onze organisatie verbindt zoveel mogelijk (jonge) Rotterdammers met kunst en cultuur. Of dat nu in de eigen gebouwen, op scholen of in de wijken gebeurt, het stimuleren van enthousiasme in (de beoefening van) kunst en het ontwikkelen van creatief talent is alles waar het om draait.
Ruim 200 medewerkers en 500 freelancers zorgen jaarlijks voor het tot stand komen van een zeer gevarieerd kunstaanbod, waar meer dan 100.000 cursisten, leerlingen, docenten en wijkbewoners aan deelnemen. Iedereen in de Rotterdamse regio loopt ons vroeg of laat tegen het lijf.


Vereisten

Wat we zoeken

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, liefst richting Marketing & Communicatie
 • Je beheerst de Nederlandse taal perfect in woord en geschrift
 • Je kunt met enig gemak een goedlopende, activerende tekst op papier zetten
 • Je weet je weg te vinden in Word en Excel
 • Als je kennis hebt van vormgevingsprogramma’s als Photoshop en Indesign zijn we helemaal blij met je
 • Je interesseert je voor kunst en cultuur in R'dam
 • Je houdt van een gezellige en dynamische werkomgeving
 • Je bent minimaal vier maanden, vier dagen per week aanwezig
 • Graag horen we van jou of je ook onderzoek moet doen tijdens je meeloopstage en hoeveel uur dit in beslag neemt, want we hebben je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk voor onszelf.

 - Dit is geen afstudeerstageplaats - 

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!Trefwoorden

marketing  communicatie  cultuur  kunst  

Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Stageperiode: In overleg
Startdatum: Ieder half schooljaar
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Onze organisatie verbindt zoveel mogelijk (jonge) Rotterdammers met kunst en cultuur. Of dat nu in de eigen gebouwen, op scholen of in de wijken gebeurt, het stimuleren van enthousiasme in (de beoefening van) kunst en het ontwikkelen van creatief talent is alles waar het om draait. Ruim 200 medewerkers en 500 freelancers zorgen jaarlijks voor het tot stand komen van een zeer gevarieerd kunstaanbod, waar meer dan 100.000 cursisten, leerlingen, docenten en wijkbewoners aan deelnemen. Iedereen in de Rotterdamse regio loopt ons vroeg of laat tegen het lijf. Wil jij ervaring opdoen bij een dynamische organisatie? Dan ben je bij ons aan het goede adres.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.