1.056 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage Online Marketing Communicatie in Venlo

29 januari 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Venlo
Soort werk: Winkelwerk / Retail / Detailhandel
Communicatie / Marketing / Reclame / PR
Commercieel / Verkoop
Management / Leidinggevende / Ondernemer
Branche: Communicatie | PR | Voorlichting
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

[NEDERLANDS] We zoeken iemand met een achtergrond/opleiding in de communicatie en/of marketing die van aanpakken weet. Je hoeft geen pro te zijn, want wij helpen je om pro te worden! Je hebt aantoonbare ervaring in en minimale basiskennis van online marketing en communicatie. Denk hierbij aan het beheren van een Facebook bedrijfspagina of het adverteren via Google en/of Facebook. Smartchecked biedt je volop de gelegenheid om te leren en begeleidt je bij het steeds zelfstandiger opzetten van onder andere online campagnes. We bieden je daarom aan het begin van je stageperiode de mogelijkheid om diverse online marketing trainingen te volgen.

Je wordt als stagiair gezien als een voltallig teamlid. Je werkt dan ook samen met het team van online marketingprofessionals mee aan de marketingstrategie van opdrachtgevers en voert deze ook uit.

Denk onder andere aan werkzaamheden zoals:

 • Uitvoeren van marketing- en/of communicatieplan: plannen van online berichten en/of advertenties binnen de vastgestelde richtlijnen van het plan.
 • Bedenken (campagne) strategieën: in overleg met de Smartchecked marketingprofessional denk je mee over de strategie voor de online communicatie en eventueel adverteren. Hoe kunnen we online adverteren inzetten om zoveel mogelijk nieuwe potentiële klanten te bereiken?
 • Zoekwoorden analyses: welke zoekwoorden zijn relevant en past dit binnen de kaders van de doelgroep en het budget.
 • Bouwen van online advertentie campagnes
 • Analyseren resultaten en adviseren over vervolgtraject: wat zijn de resultaten en hoe kunnen we dit nog verbeteren? Hiervoor maak je samen met de Smartcheck marketingprofessional heldere analyses van de resultaten.

We verwachten hierin een proactieve houding, waar je zelf actief mogelijkheden aandraagt. Wanneer je genoeg ervaring hebt opgedaan biedt Smartchecked je de mogelijkheid om een Google Adwords Examen te doen en heb je de mogelijkheid om gekwalificeerd Adwords professional te worden.

Deze stage kent een flexibel karakter en krijgt veel vrijheid. Je werkt vrijwel altijd met een online marketingprofessional samen aan projecten. Er wordt verwacht dat je zowel groepsprojecten als individuele projecten uitwerkt, maar dat je tevens lopende zaken oppakt voor de afgesproken deadlines. Gedurende de stageperiode wordt je steeds voor een groter deel verantwoordelijk voor je eigen (interne en externe) projecten binnen Smartchecked. Daarnaast is er de vrijheid om zelf opdrachten aan te dragen. Ondernemerschap en eigen initiatief staat bij Smartchecked hoog in het vaandel!

[DEUTSCH] Wir suchen jemanden, der mit Online-Marketing vertraut ist, aktiv nutzt und Affinität mit Online-Werbung besitzt. Sie müssen kein Profi sein, wir helfen Ihnen ein Profi zu werden! Smartchecked bietet Ihnen reichlich Gelegenheit zu lernen und bringt Sie dazu immer selbstständiger, unter anderem Online Kampagnen, einzurichten.

Als Praktikant/-in werden Sie als ein vollständiges Teammitglied angesehen. Sie erarbeiten, zusammen mit einem Team von niederländischen und deutschen Online-Marketing-Profis, Marketingstrategien für Kunden und setzen diese anschließend auch um.

Wir erwarten eine proaktive Haltung, wobei Sie aktiv mitdenken und Lösungen anführen. Wenn Sie genug Erfahrung gesammelt haben, bietet Smartchecked Ihnen die Möglichkeit, an einem Google AdWords-Seminar teilzunehmen, womit Sie Möglichkeit haben sich als AdWords-Profi zertifizieren zu lassen.

Dieses Praktikum hat einen flexiblen Charakter und viele Freiheiten. Sie arbeiten fast immer mit einem anderen Online-Marketing-Profi gemeinsam an Projekten für Kunden.

Es wird erwartet, dass Sie sowohl individuelle sowie Gruppenprojekte erarbeiten – und sich selbstverständlich übertragenen Aufgaben nach Absprache bearbeiten und Deadlines einhalten. Während des Praktikums tragen Sie eine große Verantwortung für die eigenen (internen und externen) Projekte von Smartchecked. Zusätzlich gibt es die Freiheit selber Aufträge einzuholen. Unternehmergeist und Eigeninitiative sind bei Smartchecked von größter Bedeutung.

Over ons

Wij zijn een full-service internationaal online marketingbureau met een tweetal vestigingen in Nederland en Duitsland. We hebben diverse nationale en internationale klanten in diverse segementen in zowel de B2B als B2C branches.

Ons bedrijf is een samenspel tussen jarenlange ervaring in internationaal ondernemen en nieuwe technische online mogelijkheden. Ons doel is om online marketing diensten zodanig in te zetten en te combineren dat onze klanten het beste resultaat krijgen en er online waarde gecreëerd wordt.


Vereisten

Wij vragen van jou:
 • Je volgt een opleiding in communicatie/marketing op HBO of WO niveau;
 • Je hebt goede kennis van de Duitse taal = vereiste!, bent het liefst zelfs duitstalig. 
 • Je hebt aantoonbare basiskennis en vooral grote interesse in online marketing.
 • Je bent een servicegerichte en dienstverlenende teamplayer;
 • Je beschikt over een dosis zelfdiscipline, verantwoordelijkheid, flexibiliteit, en nauwkeurigheid;
 • Daarnaast ben je communicatief zeer vaardig (zowel schriftelijk als mondeling);
 • Ervaring met WordPress CMS en/of Google Adwords is een pré.


Wij bieden jou: 

Wij bieden je een hecht team van 7 jonge Nederlands- en Duitstalige marketing- en communicatieprofessionals. Ons bedrijf kenmerkt zich door een open en informele werksfeer en een hoge mate van professionaliteit. Bij ons kun je continue leren door met zowel Nederlandse als Duitse (senior) marketeers en communicatiespecialisten te overleggen en advies te vragen wanneer nodig. Gezien het feit dat wij veel in de ‘cloud’ werkt, zijn wij flexibel in de werktijden en dagen, zolang alles in overleg plaatsvindt.

Aantal dagen:

Minimaal 4 dagen, waarvan 2 (of 3) dagen voor je opdracht en minimaal 2 dagen meewerken in ons team. Dagen zijn in overleg flexibel in te delen.

Interesse?

Stuur ons dan je cv + een introductiestukje t.a.v. Loekie van der Sterren. Let op: wij vinden het belangrijk dat je het volgende in je introductiestukje vermeld:

 • Welke online ervaring je hebt
 • Wat je graag zou willen leren en hoe je dit binnen Smartchecked voor je ziet
 • Waarom jij een toevoeging bent voor het Smartchecked team.
 • Wat de eisen vanuit je opleiding zijn voor een stage.

Interesssiert?

Senden Sie Ihren Lebenslauf + ein Einführungsschreiben (kein Motivationsschreiben) auf Niederländisch an: Loekie van der Sterren.

In diesem Einführungsschreiben erklären Sie

 • Ihre Fähigkeiten (Online Erfahrungen)
 • was Sie lernen möchten
 • warum Sie eine Bereicherung für das Smartchecked-Team sind.
 • was die Anforderungen Ihrer Ausbildung sind

Nur niederländische schriftliche Bewerbungen werden berücksichtigt.
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: Vanaf augustus/september 2018
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wij zijn een full-service internationaal online marketingbureau met een tweetal vestigingen in Nederland en Duitsland. We hebben diverse nationale en internationale klanten in diverse segmenten. Onze organisatie is een samenspel tussen jarenlange ervaring in internationaal ondernemen en nieuwe technische online mogelijkheden. Ons doel is om online marketing diensten zodanig in te zetten en te combineren dat onze klanten het beste resultaat krijgen en er online waarde gecreëerd wordt. Wij bieden je een hecht team van jonge marketing- en communicatieprofessionals. Ons bedrijf kenmerkt zich door een open en informele werksfeer en een hoge mate van professionaliteit. Bij ons kun je continue leren door met zowel Nederlandse als Duitse (senior) marketeers en communicatiespecialisten te overleggen en advies te vragen wanneer nodig. Gezien het feit dat wij veel in de ‘cloud’ werkt, zijn wij flexibel in de werktijden en dagen, zolang alles in overleg plaatsvindt.

Bedrijfsnaam: Smartchecked


Bedrijfsnaam:

Smartchecked


Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Stages in de omgeving van Venlo

Afstudeerstage shopper marketing
Grubbenvorst

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.