1.042 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.(Afstudeer)stages System & Network Engineering in Amsterdam

15 januari 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Amsterdam
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Stagevergoeding: 500
Land: Nederland

Omschrijving stage

Beschikbare stageopdrachten

Op de afdeling Operations hebben wij diverse stageopdrachten beschikbaar.

1. Performancemonitoring

Bij ons wordt elke parameter van de infrastructuur continu gemeten. Deze informatie is realtime beschikbaar en vertelt ons zo bijvoorbeeld direct wanneer de iowait te hoog is of een webserver niet snel genoeg reageert. Naast deze primaire data willen we ook graag continu doormeten wat de maximale performance van de diensten is, en hoe deze zich ontwikkelt door de tijd heen. Bovendien willen we deze data presenteren over een locatie (een cluster) maar daarbij ook inzoomen op individuele systemen en deze met elkaar vergelijken. Een voorbeeld hiervan is het verzamelen van alle mogelijke data met betrekking tot de performance van harde schijven binnen ons storagecluster, om zo schijven met mindere prestaties tijdig te kunnen vervangen.

Wat ga je doen?

  • Middels een plan van aanpak beschrijf je welke data we gaan verzamelen, hoe dat gebeurt en de wijze van integratie.
  • Je combineert nieuwe en bestaande onderdelen binnen het platform om de data te verzamelen, te verrijken en gestructureerd op te slaan.
  • De gestructureerde data wordt inzichtelijk gemaakt middels dashboards voor de hele organisatie.

Keywords: Collectd, elasticsearch, graphite 

2. Dashboards/datavisualisatie

Bij ons wordt elke parameter van de infrastructuur continu gemeten. Deze informatie is realtime beschikbaar en vertelt ons zo bijvoorbeeld direct wanneer de iowait te hoog is of een webserver niet snel genoeg reageert. We beschikken hierdoor over enorm veel historische en actuele data, waarmee we middels diverse walldisplays in één oogopslag de actuele status van ons serverpark weten. Omdat de hoeveelheid data nog dagelijks toeneemt, willen we deze schermen professionaliseren. Tijdens dit onderzoek test en implementeer je diverse frameworks en dashboards.

Wat ga je doen?

  • in kaart brengen van verzamelde data en bepalen welke waardevolle data momenteel verzameld, maar niet optimaal benut worden;
  • structureren, filteren en verrijken van data, en deze toonbaar maken middels grafische dashboards.

Keywords: Collectd, elasticsearch, logstash, kibana, grafana 

3. Migratie van managementsystemen van eindgebruikers

Een groot deel van de diensten die wij aanbieden aan klanten bestaat uit (virtuele) servers. Deze klanten voeren de alledaagse handelingen op deze servers vooral uit via managementsystemen met grafische interfaces. Tijdens deze stage ga je een inventarisatie maken en de mogelijkheid onderzoeken om een migratietraject van oude naar nieuwe systemen te automatiseren. Het eindproduct is een methode om middels het provisioningsysteem volledig geautomatiseerd migraties door te voeren.

Wat ga je doen? 

  • In een plan van aanpak inventariseer je de wensen en eisen voor het nieuwe managementsysteem. Hierbij maak je een realistische planning, vergelijk je de bestaande features en de nieuwe mogelijkheden. Je ontwerpt een migratiemethode en bekijkt de integratie hiervan met ons provisioningplatform.
  • Je gaat de verschillen tussen het oude en het nieuwe systeem in kaart brengen, en kijkt waar mogelijk issues optreden bij het vervangen.
  • Je gaat de migraties van de oude naar de nieuwe systemen automatiseren en zorgt dat de nieuwe configuratie naadloos aansluit op de nieuwe omgeving.

 Keywords: Puppet, Plesk, Bash, CentOS 

4. Zelf een goed idee voor een stageopdracht?

Dat kan natuurlijk ook. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.


Vereisten

Wie zoeken wij?

Jij volgt een HBO-studie System and Network Engineering, en je bent stressbestendig, flexibel en betrokken. Je bent gedreven je technische kennis te verbreden en te verdiepen. Kortom: je zit bovenop de techniek. Je hebt affiniteit met systeembeheer en de ontwikkeling/implementatie van nieuwe technieken. Je houdt ervan om verbindingen te leggen tussen systemen en applicaties. In je vrije tijd ben je vrijwel dagelijks met Linux bezig. Je bent analytisch en servicegericht ingesteld. Tevens kun je jezelf vloeiend uitdrukken in Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling. Uitdagingen zoek je zelf op en ga je met vertrouwen aan. Kennis van scripting en programmeertalen als Bash, Python, Ruby en Befunge is een pre.

Wie zijn wij?

Onze afdeling Operations bestaat uit jonge professionals met passie voor het vak; allen zijn we verslaafd aan IT. Samen zijn we verantwoordelijk voor het onderhouden/beheren van de servers van ons, en het implementeren en bedenken van nieuwe, innoverende oplossingen. We doen er alles aan om een betrouwbare omgeving voor de klanten van ons te kunnen garanderen. 

We streven continu naar de optimalisatie van onze diensten/technologieën en experimenteren dan ook regelmatig met nieuwe ideeën. Onze afdeling is nauw betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe producten.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: 6 maanden
Startdatum: Per direct
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wij zijn een veelzijdige internetprovider die ruim 18 jaar aan de weg timmert. Van een kleine onderneming zijn we de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ervaren en betrouwbaar internetbedrijf. Inmiddels hebben wij rond de 120 medewerkers in dienst en is het aantal particuliere- en zakelijke klanten gestegen tot ruim 280.000. Ondanks deze groei is er nog altijd een informele werksfeer met aandacht voor de persoonlijke en professionele groei van haar medewerkers. Ons kantoor bevindt zich in Amsterdam, naast het Centraal Station, aan het IJ.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.