1.100 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage Domotica Opdracht in Rotterdam

19 december 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Rotterdam
Soort werk: Elektrotechnisch / Electronica
ICT
Branche: Gezondheidszorg | Medisch
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Veel mensen zijn aan huis gebonden. Denk aan ouderen, gehandicapten en chronisch zieken. Zij hebben vaak beperkt sociaal contact en hebben veel behoefte aan eenvoudige zorgverlening. Om deze mensen meer zelfredzaam te maken, willen we gebruik maken van de mogelijkheden om automatisering in de opleiding van verzorgende en verpleegkundigen mee te nemen.

Domotica is een goed voorbeeld om de zelfredzaamheid van cliënten via de juiste ondersteuning van verzorgende en verpleegkundigen toe te laten nemen (domotica  = automatisering in huis). 

Het ideaalbeeld zou zijn:

Dat zorgbehoevenden iedere morgen automatisch gewekt worden, dat de verwarming vanzelf aan en uit gaat, lampen op de juiste tijden aan en uit, radio en tv aan en uit.

De zorgbehoevende kan via een beeldscherm het huis besturen, timers instellen en videochatten met familie en vrienden, maar ook met een zorgprofessional via beeldschermtechnologie contact onderhouden.

Op de achtergrond loopt een software programma (verbonden via sensoren) die rekening houdt met:

  • De aandoening van de zorgbehoevende
  • De levensstijl van de zorgbehoevende
  • De alarmering naar zorgprofessionals en mantelzorgers als er een  verstoring in het dagritme van de zorgbehoevende plaatsvindt (als metingen beneden of boven de ingestelde onder- en boven norm komen). Het systeem registreert dit (via sensoren) en kan daarbij een signaal tot actie aangeven. Ook is er een AI module die leert van de gedragingen van de zorgvrager.

Er dient gewerkt te worden met instelbare scenario’s die rekening houden met:

  • De aandoening waar de cliënt mee te maken heeft (instelbare scenario’s hoe hiermee om te gaan)
  • De persoonlijkheid en persoonlijke leefstijl van de cliënt kunnen ondersteunen (verwerkt in de software opzet die via sensoren lopende zaken en bijzonderheden bijhouden).

Dit zou kunnen bijdragen aan de zelfredzaamheid van de zorgvrager.

De organisatie is een kleine opleider in de zorg. De organisatie zorgt, in samenwerking met zorginstellingen en werkgevers, door middel van competentiegericht onderwijs dat de aansluiting tussen studie en werk wordt versoepelt. Door de onderwijsvorm, verzorgt door de organisatie, worden studenten opgeleid aan de hand van de verwachting van de zorgvrager en de werkgever waardoor studenten leren waarde toe te voegen aan de missie van zorginstellingen (goede zorg verlenen aan tevreden zorgvragers) en gemotiveerd aan de slag kunnen.

“Onderwijs als onderdeel van goede dienstverlening” is de onze visie hoe zij onderwijs op een innovatieve manier een rol willen geven. Het draait niet om het onderwijs, maar om de mens die onderwijs volgt en daarmee de zorgvrager bedient.

De opdracht omvat het onderzoeken en ontwikkelen van mogelijkheden van domotica toepassingen voor de doelgroep zorgvragers, waarbij gebruik wordt gemaakt van open source standaarden. Daarbij wordt rekening gehouden met de diverse standaarden die momenteel in de markt zijn gezet. Het gaat niet alleen om het op afstand aan en uit zetten van een lamp, of het Skypen met familie. Het is een  opdracht waarin zowel hardware als software ontwikkeld en geconfigureerd moeten worden. Aspecten als gebruiksvriendelijkheid, beveiliging en privacy zijn erg belangrijk. In het verleden is er reeds een fundament gelegd door eerdere (domotica) onderzoeken die door technische informatica studenten zijn gedaan.

Het doel is om van de leslocatie (o.a. de skills ruimte) een living lab te maken (met camera’s, sensoren, etc.) die onderdeel uitmaakt van de competentie ontwikkeling van studenten. Zij worden getraind in zowel verpleegtechnische vaardigheden als de ondersteuning bij domotica voor de zorgbehoevende cliënt (poppen in de skills ruimte).

Tenslotte is het doel om het ontwikkelde systeem daadwerkelijk in te zetten bij enkele zorgvragers en hun ervaringen weer om te zetten in nieuwe onderwijskundige toepassingen.

Je werkt zelfstandig en bent dus betrokken bij de ontwikkeling en uitrol, van A tot Z.

Een volledig overzicht van wensen en eisen is reeds ontwikkeld, maar kan aangepast worden aan de hand van de mogelijkheden binnen jouw vakgebied en beschikbare tijd.


Vereisten

  • HTML - CSS3  - Csharp  - Javascript - PHP 4 en 5 - XML - SOAP- MySQL - UML - Object-Oriented programmeren - FTP - POP3/SMTP - SSL  - Doctrine - Symfony - Domoticz, Open Hab,
  • Systemen: - Active Directory - Eclipse - Ubuntu - Windows XP - Firewall - VPN - Apache webserver - Thin Clients

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: 6 maanden
Startdatum: Per direct of in overleg
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.