1.062 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage Data Scientist in Den Haag

5 december 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Den Haag
Soort werk: ICT
Branche: Toerisme
Type stage:
Meeloopstage
Stagevergoeding: 300
Land: Nederland

Omschrijving stage

Voor het hoofdkantoor en onze afdelingen research en digitale marketing zoeken wij per februari 2018 een:

(Afstudeer)stagiair(e) Data Science

Wij zijn verantwoordelijk voor de branding en marketing van Nederland in binnen- en buitenland. Via het merk 'Holland' zetten wij Nederland op de kaart als aantrekkelijke bestemming voor vakanties, zakelijke bijeenkomsten en congressen.

Voor de wereldwijde promotie van Nederland zijn wij actief in Europa, Amerika en Azië. Op het hoofdkantoor in Den Haag (40 medewerkers) wordt de marketingstrategie voor ‘Holland’ bepaald en worden campagnes ontwikkeld. De vestigingen in de diverse landen zijn verantwoordelijk voor de lokale marktbewerking en uitvoering van de marketingcampagnes.

De afdelingen digitale marketing en research zijn sterk datagedreven afdelingen die samenwerken om door middel van onderzoek en data analyse in het hoofd van onze buitenlandse bezoekers te kruipen om hun unieke behoefte te identificeren, hun gedrag te voorspellen en ze te verleiden om hun vakantie naar Nederland te boeken.

We weten al veel van ze. We hebben paspoorten van hun persona’s, we hebben ze op vele wijzen ondervraagd en kunnen globaal voorspellen hoe, wanneer en waar men NL zal bezoeken. Verder segmenteren we ze realtime per reisfase van hun e-journey op Holland.com. Kortom we beschikken al over veel data maar willen de data uit deze verschillende interne bronnen samenbrengen met data van externe bronnen en (sneller en vaker) de ‘waarheid’ uit deze data distilleren. Deze waarheid kan vervolgens gebruikt worden door in- en externe partijen om goede strategische toekomstplannen te maken, beter te voorspellen, te anticiperen of een 360 graden bezoekersbeeld te maken en campagne activiteiten gerichter op in te kopen.

Om dit te bereiken zetten we sterk in op het ontwikkelen van datasharing partnerships waarmee we data beschikbaar maken voor analyse en het verkrijgen van nieuwe inzichten. Dit doen we voor meerdere markten, doelgroepen en doelen met als uitgangspunt om buitenlandse (be)zoekers op basis van hun persoonlijke voorkeuren te kunnen bedienen.

Als Data Scientist krijg je de kans om onderdeel van een nieuw, ambitieus en multidisciplinair team uit te maken en te werken aan datavraagstukken en concepten/ideeën in een startup-achtige omgeving.

De werkzaamheden

Als Data Scientist stagiair ben je mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de data harmonisatie aanpak om functionele analyses van (grote complexe) datasets te doen. Je modelleert de gestructureerde en ongestructureerde data en voert diepgaande analyses uit. En op basis van de hieruit getrokken conclusies visualiseer en rapporteer je je bevindingen.

Termen als datamining, pattern recongnition, predictive analytics, data warehousing en machine- en statistical learning zijn slechts een greep uit jouw vakspecifieke kennis. Je verantwoordelijkheden omvatten:

 • Uitvoeren van complexe data analyses
 • Verzamelen en structureren van (big) data
 • Het leggen van verbanden tussen data en doelen
 • Het bouwen van dashboards zoals datastudio/klipfolio en andere webtools
 • Kun je programmeren? Fantastisch, dat is een mooie pre!

Vereisten

Wij vragen van jou:

Je bent analytisch en statistisch ijzersterk en je kunt goed overweg met data-analyseprogramma’s. Je doet een HBO of Academische studie op het gebied van business analytics/intelligence, wiskunde, econometrie, ICT, informatica, informatiekunde of andere bedrijfskundige opleiding met een informatietechnologische component.

Ben je verder leergierig, gedreven en een proactieve teamplayer die voor minimaal 5 maanden beschikbaar is dan nodigen wij jou graag uit voor een gesprek!

Wij bieden:

 • Een vergoeding van € 300,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.
 • Een reisvergoeding als je niet bezit over een geldig studenten(ov)abonnement
 • 2 vakantiedagen per maand
 • Een brede, uitdagende stage voor 40 uur per week
 • De kans om het leukste product van Nederland te vermarkten
 • Onderdeel te worden van een team dat vooroploopt in hun specialismen en met een leuke sfeer
 • Een inspirerende werkomgeving op ons hoofdkantoor in Den Haag (vlakbij Station Ypenburg).

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!

 Trefwoorden

ict  data  stage  hbo  

Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Wiskunde | Econometrie
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: 01-02-2018
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.