1.173 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage Zigbee in de kas in Vlaardingen

17 juli 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Vlaardingen
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Wij bieden twee klimaatcomputers aan op de tuinbouwmarkt, de iSii en de iSii compact.

De iSii procescomputer is een van de meest geavanceerde procescomputers in de tuinbouw. Het biedt een totaaloplossing voor het efficiënt beheersen van het kasklimaat, irrigatie en energie in de kas.

De gebruiksvriendelijke iSii compact stuurt irrigatie in kassen en buitenteelt aan en beheerst het kasklimaat. Met deze computer kan de watergift in de kas of buitenteelt afgestemd worden op de plantbehoefte.

Beide systemen maken gebruik van (industriële) ethernet netwerken om sensoren en actuatoren te koppelen. Tegenwoordig worden er in de kas steeds meer sensoren en actatoren gebruikt om steeds fijnmaziger te kunnen regelen. Hiervoor kan het interessant zijn om draadloze sensoren en actuatoren te gebruiken naast het ‘klassieke’ remote I/O netwerk. Een voorbeeld van een netwerk protocol waarmee draadloze sensoren en actuatoren aangesloten kunnen worden is Zigbee.

Jouw opdracht is om een Zigbee netwerk op te zetten en de eigenschappen hiervan te beoordelen. Het is de bedoeling om gebruik te maken van Zigbee Pro 2017 nodes. Deze nodes, die jij mag selecteren, werken op de 2,4 GHz en 868 MHz tegelijkertijd. Het is aan jouw om te beoordelen hoe deze eigenschappen functioneren in deze toepassing.

Er zijn verschillende manieren om te communiceren via een Zigbee netwerk. Dit kan met standaard profiles, maar het kan ook via MQTT-SN. Via dit efficiënte IoT protocol kunnen meetgegevens en aansturingen van de actuatoren uitgewisseld worden. Jij mag het gebruik van MQTT-SN via Zigbee beoordelen.

De nieuwe Zigbee Pro 2017 standaard werkt op verschillende frequentie banden tegelijkertijd. Deze eigenschappen moeten bestudeerd worden en ook getest in een praktijk situatie in een kas.


Vereisten

Jouw bagage:

  • HBO, studierichting Technische Informatica of vergelijkbaar
  • Beschikbaar voor een periode van ongeveer 20 weken

Profiel:

  • Ervaring met programmeren
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Initiatiefrijk, energiek, leergierig en groot doorzettingsvermogen.
  • Teamplayer.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: Per direct
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Hoogwaardige techniek en innovatie staan bij ons centraal. Wij zijn een financieel gezond en groeiend bedrijf met circa 140 medewerkers. Wij zijn gevestigd in Vlaardingen en vormen een zelfstandig onderdeel van een beursgenoteerde onderneming. Een prettige werksfeer en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en inbreng, dat bieden wij. Niet voor niets zijn we al 5 jaar op rij gekozen tot ‘Topwerkgever’. Kwaliteit, flexibiliteit en een no-nonsense mentaliteit typeren onze mensen.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.