1.011 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stagiair Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Den Haag

15 maart 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Den Haag
Soort werk: Juridisch / Bestuurlijk / Ambtelijk
Branche: Maatschappelijke dienstverlening
Type stage:
Meeloopstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Een brede coalitie van brancheorganisaties, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de Rijksoverheid heeft, gefaciliteerd door de SER, op 4 juli 2016 het Convenant Duurzame Kleding en Textiel afgesloten over internationaal verantwoord ondernemen (IMVO) in de kleding- en textielsector. Ook heeft een groot aantal bedrijven zich bij het convenant aangesloten. Door middel van het convenant bundelen deze partijen hun krachten om te werken aan concrete verbetering en verduurzaming van de internationale kleding- en textielproductieketen. Zo willen zij problemen zoals gevaarlijke werkomstandigheden, milieuvervuiling en dierenleed gezamenlijk aanpakken.

De betrokken partijen hebben een stuurgroep ingesteld voor de uitvoering van het convenant. Deze stuurgroep wordt daarin bijgestaan door een secretariaat. De rol van het secretariaat is het ondersteunen van de deelnemende bedrijven en de convenantpartijen in het realiseren van de doelen van het convenant. Dit secretariaat is op verzoek van partijen ondergebracht bij de Sociaal-Economische Raad (SER), als onderdeel van een breder secretariaat voor de totstandkoming en implementatie van IMVO-convenanten, de programmadirectie Internationaal MVO.

Ten behoeve van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel zijn wij op zoek naar een:

Stagiair(e)

  • minimaal 32 uur per week
  • voor een meeloopstage van ongeveer 4 tot 6 maanden

Werkzaamheden

Het secretariaat Convenant Duurzame Kleding en Textiel adviseert de convenantpartijen en de deelnemende bedrijven, bevordert hun samenwerking en beoordeelt de kwaliteit en de voortgang van de plannen van aanpak van deelnemende bedrijven en de voortgang van het convenant als geheel. Als stagiair(e) ga je onder begeleiding van een ervaren beleidsmedewerker in eerste instantie meelopen met het team om ervaring op te doen met de werkprocessen en inzicht te krijgen in duurzame bedrijfsvoering. Je houdt je je bezig met communicatie over het convenant, zoals het schrijven van een nieuwsbrief en verslagen voor de website. Verder ondersteun je de teamleden in voorkomende werkzaamheden (bijvoorbeeld onderhouden van contacten met organisaties en bedrijven, uitwerken van stukken/verslagen, maken van presentaties). We waarderen initiatief: als er onderwerpen zijn waar je graag meer ervaring in wilt opdoen zullen wij kijken of dit te realiseren is.


Vereisten

Wat vragen wij?

Je volgt een HBO- of WO-opleiding op het gebied van Duurzaamheid, Ontwikkelingsstudies, Mensenrechten of vergelijkbaar. Je beschikt over kennis van ontwikkelingen in het duurzaamheidsveld (in de kleding en textielsector is een pré) en hebt aantoonbare affiniteit met (internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zowel mondeling als schriftelijk communiceer je makkelijk in zowel de Nederlandse als Engelse taal en je staat stevig in je schoenen. Schrijven vind je leuk en je bent in staat om zelfstandig te werken. Je bent enthousiast, gedreven en wil graag bijdragen aan de bevordering van Internationaal MVO in de Kleding- en Textielsector.

Wat bieden wij?

Geïnteresseerd in Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Hier gebeurt het! Wij bieden je de kans om werkervaring op te doen en betrokken te zijn bij een unieke samenwerking binnen de sector op het gebied van MVO. Je treft hier enthousiaste en gedreven collega’s met veel verstand van zaken. We bieden je goede begeleiding en waar mogelijk ook de ruimte om zelfstandig werkzaamheden op te pakken en daar verantwoordelijkheid voor te dragen. Je komt bij de SER in aanraking met veel verschillende partijen, dus je hebt hier de ideale mogelijkheid om je netwerk op te bouwen.

We bieden je een stagevergoeding van € 586 op basis van 40 uur per week, 32 uur per week is bespreekbaar. Gewenste startdatum: zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 1 mei 2018.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Landbouw | Natuurlijke Omgeving | Natuurwetenschappen | Chemie
Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
Onderwijs | Taal | Cultuur | Kunst
Gedrag en Maatschappij
Juridisch | Rechten en Bestuurswetenschappen
Stageperiode: 6 maanden
Startdatum: Per direct, uiterlijk 1 mei 2018
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wij adviseren het kabinet en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Ook voeren wij bestuurlijke taken uit. Bij ons werken onafhankelijke kroonleden, werkgevers en werknemers samen. Het secretariaat telt circa 90 fte’s. In het gebouw zijn diverse andere organisaties gehuisvest. In totaal verricht het Facilitair Bedrijf, dat bestaat uit de onderdelen Informatie- en Communicatietechnologie, Post en Archief, Receptie, Bedrijfsrestaurant en Onderhoudsdienst werkzaamheden voor circa 300 werkplekken.

Bedrijfsnaam: Sociaal-Economische Raad


Bedrijfsnaam:

Sociaal-Economische Raad


Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.