1.157 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.



Stage Journalistiek bij mediabedrijf in Haarlem

18 mei 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Haarlem
Soort werk: Communicatie / Marketing / Reclame / PR
Branche: Communicatie | PR | Voorlichting
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: 250
Land: Nederland

Omschrijving stage

Studeer jij journalistiek of communicatie, heb je talent en geloof jij dat er nog steeds een glansrijke carriere wacht voor mensen zoals jij? Dan zijn wij heel hard op zoek naar jou! 

Ons bedrijf is een uitgeverij van de toekomst. Wij geloven niet dat journalistiek een uitstervend vak is, we denken juist dat het in de komende jaren steeds belangrijker wordt. Op TV, radio en print (al dan niet via Blendle), maar vooral op internet. 

We kijken daarbij goed naar succesvolle mediabedrijven uit het buitenland: Vice, The Guardian, Vox Media, QZ, Gimlet Media, Buzzfeed en vele anderen. Sites die (online) journalistiek opnieuw hebben uitgevonden en laten zien dat goede content van alle tijden is, als je het maar op de juiste manier weet te verspreiden. 

Met dit doel voor ogen, werken we op dit moment hard aan het groot maken van een aantal kwalitatieve en unieke mediatitels in Nederland. Wij vinden kwaliteit belangrijker dan kwantiteit en willen bewijzen dat er zelfs in een klein land als Nederland ruimte is voor sites die naast nieuws ook verdieping en nieuwe inzichten bieden. 

Denk jij er net zo over? Maar baal je dat je tijdens je opleiding journalistiek en/of media nog te weinig over dit soort nieuwe uitgeefmodellen hebt geleerd? Dan is deze stage absoluut iets voor jou. 

Wat ga je doen?

Als journalistiek stagiair binnen onze redactie ga jij dagelijks op zoek naar de beste verhalen voor 1 of meerdere van onze titels op gebied van lifestyle of technology. Dat kan van alles zijn: Een interview met Minister Schultz over zelfrijdende auto's. Een analyse van veranderend mediagebruik onder jongeren. Een mini documentaire over iemand die all-out gaat in zijn of haar bijzondere hobby. You name it. 

We vragen een zekere mate van journalistieke zelfstandigheid in deze functie: Je draagt zelf actief nieuwe onderwerpen aan in het wekelijkse redactieoverleg en zorgt dat je elke dag helemaal ingelezen bent in het laatste nieuws. Korte nieuwsberichtjes schrijf je makkelijk en snel uit de losse pols. Je weet wat er speelt en legt zelf de verbanden: In je artikelen, interviews en reportages. 

Tijdens je stage is er veel ruimte om ervaring op te doen met allerlei aspecten van het vak: Zo zul je ook regelmatig productlanceringen bijwonen, wellicht een mooie persreis maken en de nodige interessante mensen interviewen. Daarnaast coachen we je in het maken van content die veel gelezen wordt, door te laten zien hoe je optimaal bereik genereert via social media en search. Je werkt in een klein redactieteam vol mediatalent en draait mee als een volwaardige professional. 

Iets voor jou?

Volg je een HBO of WO opleiding op gebied van journalistiek, (bedrijfs)communicatie of media? Heb je een vlotte pen, een grote interesse in het volgen van trends en het laatste tech & lifestyle nieuws? En wil je graag de schoolbanken uit om in de praktijk te leren hoe jouw vak zich de komende jaren gaat ontwikkelen en steeds belangrijker wordt? Dan bieden wij je de ideale leeromgeving in een supercreatieve en informele werkomgeving aan op een schitterende plek aan de Amsterdamse Herengracht.

Je bent beschikbaar voor een periode van tenminste 3 maanden. Je loopt 4 dagen per week stage op ons kantoor op Station Haarlem en hebt 1 dag om thuis aan je stageverslag / stageonderzoek te werken. Ook bieden we een marktconforme stagevergoeding. Precies wat jij zoekt? Stuur ons dan heel snel een mailtje met je CV!


Vereisten

  • Journalistiek talent
  • Trendwatcher
  • Nieuws junk
  • Creatief
  • Goed & foutloos Nederlands
  • Ambitieus
  • Zelfstandig
  • Gaat graag op reis
  • Ervaring met of interesse in videoproducties / fotografie is een plus

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!




Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Onderwijs | Taal | Cultuur | Kunst
Stageperiode: In overleg
Startdatum: In overleg
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wij zijn een media productiehuis en uitgever van onder meer Numrush, Vance en Dutchcowgirls. Wij zoeken continu nieuwe creatieven op gebied van redactie, journalistiek, design, video, fotografie, social media, SEO en development om ons jonge team te versterken. Wij bouwen mediamerken van de toekomst en zoeken mensen die net als wij heilig geloven in het succes van kwalitatieve content.



Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.