741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.(Afstudeer)stages Software Engineering | 500,- in Amsterdam

13 december 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Amsterdam
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Afstudeerstage
Stagevergoeding: 500
Land: Nederland

Omschrijving stage

Beschikbare stageopdrachten

Hieronder vind je slechts een greep uit onze stageopdrachten. De ontwikkelingen gaan snel, waardoor de mogelijkheden enorm zijn.

 
1. Dynamic Dead Code Identification

Bij ons wordt van elk bronbestand bijgehouden of het nog in gebruik is. Om optimaal te profiteren van deze informatie willen we de nauwkeurigheid verhogen van bestanden naar functies. Aan jou de taak om dit te ontwikkelen voor PHP (bijvoorbeeld als module) met een minimale overhead, zodat er geen merkbare vertraging optreedt voor onze verschillende productiesystemen.

 
2. Unused table identification in RDBMSes

Wij gebruiken MySQL als database; we beschikken over een cluster met master replication naar meerdere slaves. De tabellen in deze database zijn echter al jaren oud en waarschijnlijk lang niet allemaal meer in gebruik. Jouw opdracht is om te meten welke tabellen nog worden gebruikt en daaropvolgend het verwijderen van alle niet-gebruikte tabellen. Het doel van de stageopdracht is om het overzicht van de ontwikkelaars te vergroten en de database te verkleinen.

 
3. Using natural constraints in RDBMSes

Binnen relationele databases is het normaal om foreign-keys naar gelinkte tabellen te hebben. Deze keys zorgen er bijvoorbeeld voor dat het niet mogelijk is om een kindobject zonder een moederobject op te slaan in de database. Onze database bevat echter ook heel veel verbanden die voor een mens volkomen logisch zijn, bijvoorbeeld dat een product niet kan zijn geleverd voordat een klant het product heeft besteld. De software herkent deze verbanden echter niet. Tijdens deze stageopdracht ga je aan de slag om deze beperkingen van de data op te nemen in het datamodel en af te dwingen tijdens het ontwikkeltraject, zodat fouten in de software vroegtijdig aan het licht komen.

 
4. Automated functional (cross-)browser testing

Het controleren of alle applicaties nog steeds samen kunnen werken is een belangrijke, maar ook tijdrovende taak van een Software Engineer. Om deze taak iets te vereenvoudigen, willen we een functionele testsuite opzetten. Tijdens jouw stage ga je je bezighouden met het implementeren van Crawljax/Webdriver en het opzetten van een functioneel testingframework.

 
5. Dead-route detection

Tijdens deze stage ga je access-logs analyseren om Symfony3-routes die niet (meer) in gebruik zijn in kaart te brengen. Het ontwikkelen van tooling om dit proces te automatiseren en inzichtelijk te maken voor je collega's, en onderzoeken of deze te koppelen is met het 'Dynamic Dead Code'-systeem behoren tot deze opdracht.

 
6. Beschikbare systeemupdates/-upgrades

Welke applicaties bevatten libraries die niet de laatste versie hebben? Je gaat onderzoeken of updates en upgrades voortaan automatisch kunnen. Alle applicaties van ons maken gebruik van Composer en de pakkettenbibliotheek 'Packagist'. Met hulp van deze informatiebronnen ontwikkel je tooling en rapportages om ontwikkelaars inzicht te geven in de mogelijke upgrades.

7. Command profiling

Tijdens deze opdracht ga je de performance van de automatische processen binnen ons inzichtelijk maken.

 
8. Zelf een goed idee?

Heb je zelf een goed idee voor een stageopdracht of afstudeeronderzoek op de afdeling Software Engineering? Ook in dat geval maken wij graag kennis met je!


Vereisten

Wie zoeken wij?

Op de afdeling Software Engineering hebben wij doorlopend stageplaatsen beschikbaar voor studenten die bezig zijn met hun Bachelor of Master op het gebied van Software Engineering / Informatica. Je kunt zowel alleen als met een groep stage lopen bij ons. Denk je erover om met een groep stage te lopen? Neem dan tijdig contact op, zodat we kunnen zorgen dat we goede begeleiding en genoeg werkplekken beschikbaar hebben.
 

Functie-eisen Stagiair(e) Software Engineering
 • Je volgt een HBO- of WO-opleiding op het gebied van Informatica of Software Engineering.
 • Je kunt objectgeoriënteerd programmeren aan de hand van UML (bv in Java, C++ of C#).
 • Je beschikt over een analytisch denkvermogen.
 • Je kunt een probleem gemakkelijk opdelen in deelproblemen en deze zelfstandig oplossen. Van een usercase maak je zonder problemen een ERD. 
 • Je hebt kennis van relationele databases, datastructuren en algoritmes.
 • Een SQL-query maken is voor jou geen enkel probleem. Je selecteert zonder moeite alle klanten die meer dan 2 producten afnemen uit een grote dataset.
 • Je weet het verschil tussen een linked list en een array. 
 • Je weet wat er 'raar' is aan een final private method.
 
Pre's Stagiair(e) Software Engineering
 • Je hebt kennis van webdevelopment: je bent op de hoogte van het HTTP-protocol en de implicaties hiervan op het ontwikkelen van een applicatie.
 • Je hebt verstand van Bash: je weet wat cd, cat, cp, mv, grep, awk, sed, etc. doen.
 • Je beschikt over kennis van ORM (Hibernate, Doctrine).
 
Stage lopen bij ons

Stage lopen bij ons: dat betekent je opgedane kennis in de praktijk brengen en je skills verder ontwikkelen bij een van de grootste hostingproviders van Nederland. Naast Amsterdam Centraal, met een prachtig uitzicht over het IJ. Je werkt met grote hoeveelheden data: 810.000 domeinnamen, 82.000 websites en meer dan 280.000 klanten. Uiteraard onder professionele begeleiding van een expert in jouw vakgebied. Je maakt deel uit van een enthousiaste club met jonge, gedreven mensen. Vakidioten en geeks, die hard werken, maar vooral ook veel plezier maken. Work hard, play hard!

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: In overleg
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wij zijn een veelzijdige internetprovider die ruim 18 jaar aan de weg timmert. Van een kleine onderneming zijn we de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ervaren en betrouwbaar internetbedrijf. Inmiddels hebben wij rond de 120 medewerkers in dienst en is het aantal particuliere- en zakelijke klanten gestegen tot ruim 280.000. Ondanks deze groei is er nog altijd een informele werksfeer met aandacht voor de persoonlijke en professionele groei van haar medewerkers. Ons kantoor bevindt zich in Amsterdam, naast het Centraal Station, aan het IJ.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Let op:

Er hebben al veel kandidaten op deze vacature gesolliciteerd. Weet je zeker dat je wilt solliciteren?

Tip: Bekijk ook deze vergelijkbare stages:
Zoek meer soortgelijke stages

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.