1.173 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage PLCNext als platform voor smart industry & Bigdata in Vlaardingen

13 juli 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Vlaardingen
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Aanleiding
Smart Industry (ook wel industrie 4.0 genoemd of de 4e industriële revolutie) voorziet dat productiesystemen onderling en met vele andere sensoren gaan communiceren om op deze manier (meer) autonoom en/of efficiënter hun werk te kunnen doen.

Dit zal meer vergen van de bijbehorende besturingssystemen. Deze krijgen immers meer data te verwerken en meer geavanceerde besturingstaken om uit te voeren.

PLCNext is een nieuw type besturingshardware, waarin PLC technieken en PC-gebaseerde software gecombineerd worden om aan de nieuwe, toegenomen eisen aan hardware te kunnen voldoen.
Hiermee worden de sterke punten van beide platforms gecombineerd: de betrouwbaarheid en het gemak om I/O te lezen/schrijven van een PLC bovenop de snelheid en flexibiliteit van een PC.

Fabrieken worden steeds complexer en processen worden steeds verder geoptimaliseerd. Hier is meer en meer data voor nodig.

Opdracht

Ontwerp en bouw een testopstelling op het PLCNext platform waarmee analoge en digitale signalen uit een fabriek opgeslagen worden en waarmee het proces geoptimaliseerd en/of geanalyseerd kan worden op basis van Machine Learning en Big Data.

Een mogelijke toepassing hiervoor is Predictive Maintenace: Om maximale uptime te garanderen is het nodig om vooraf te kunnen voorspellen wanneer componenten toe zijn aan vervanging en gaan falen. Op basis van alle data die via het PLCNext platform opgeslagen wordt, kan een analyse gedaan worden die deze voorspelling kan doen.


Vereisten

Wie jij bent:
  • Enthousiast over de vraagstelling
  • Enthousiast over smart industry
  • Doet graag net dat beetje extra
  • Opleiding werktuigbouwkunde, informatica of computer science, elektrotechniek
  • HBO of WO niveau
  • Stagiair of afstudeerder

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Techniek | Technische Wetenschappen | Logistiek
Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Wiskunde | Econometrie
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: Per direct
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Hoogwaardige techniek en innovatie staan bij ons centraal. Wij zijn een financieel gezond en groeiend bedrijf met circa 140 medewerkers. Wij zijn gevestigd in Vlaardingen en vormen een zelfstandig onderdeel van een beursgenoteerde onderneming. Een prettige werksfeer en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en inbreng, dat bieden wij. Niet voor niets zijn we al 5 jaar op rij gekozen tot ‘Topwerkgever’. Kwaliteit, flexibiliteit en een no-nonsense mentaliteit typeren onze mensen.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.