1.141 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Uitdagende Bedrijfskunde/MER-stage in Drachten

25 juli 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Drachten
Soort werk: Financieel / Economisch
Branche: Communicatie | PR | Voorlichting
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: 250
Land: Nederland

Omschrijving stage

CityLab Drachten is ontstaan uit een samenwerking tussen ROC Friese Poort en het lectoraat Social Media van de NHL. Inmiddels staat CityLab Drachten op eigen benen en heeft het een eigen vestiging in het centrum van Drachten. CityLab Drachten heeft drie lijnen waarlangs het zicht ontwikkeld.

 • Het Living lab, wat onderzoek doet en hierin onder andere samenwerkt met de gemeente, ondernemers en hbo-instellingen. Recent zijn er onderzoeken geweest over het parkeren in Drachten, de inrichting van het Toeristisch informatiepunt, het opzetten van een voordeelboekje voor regionale toeristische bedrijven en het opstellen van een nieuwe vorm van werken vanuit het living lab.
 • Het Toeristisch Informatiepunt Smallingerland (VVV). Het promoten van de regio en het inventariseren en delen van data, van, voor en met de toeristische sector. Recent heeft het TIP subsidie ontvangen van de gemeente Smallingerland. De komende periode wordt vooral gewerkt aan de inrichting en taken van het TIP aangaande de subsidievoorwaarden welke door de gemeente gesteld zijn.
 • Het huis van ondernemerschap. Elk jaar van september tot en met januari worden een 7-tal aankomende ondernemers voorbereid op het opstarten van een nieuwe onderneming. Omdat elke student een andersoortige onderneming wil starten, gaat het hierbij vooral om individuele begeleiding en coaching van de student.

CityLab Drachten kent twee vaste betaalde medewerkers. Elk half jaar worden er MBO- en HBO-stagiaires aangenomen die voor de verschillende opdrachtgevers taken uitvoeren. In het schooljaar 2017/2018 hebben bij CityLab 6 HBO stagiaires gewerkt en waren er in totaal 8 HBO-studenten vanuit een minor of project bezig voor CityLab. Daarnaast hebben er 12 MBO-studenten stage gelopen.

Wat doe je nu echt?

Je zit samen met twee andere HBO-stagiaires in een managementteam waarin je leiding geeft aan MBO-stagiaires die onderzoeken en marketingacties doen voor opdrachtgevers in de regio Zuid Oost Friesland.

 • Je krijgt een buddy waarmee je samen de werkzaamheden uitvoert.
 • Je ontwikkelt samen met je buddy marketing en communicatieplannen en stuurt hun in de voortgang van het werk.
 • Je denkt samen met andere HBO-stagiaires en het management na over het verbeteren van de werkzaamheden binnen het CityLab en je denkt na over de continuïteit voor het CityLab.
 • Je voert diverse promotieactiviteiten uit.
 • Je hebt contact met toeristen en helpt ze.
 • Je hebt contact met toeristische ondernemers.
 • -e hebt contact met diverse ondernemers, instellingen, het onderwijs en de gemeente.

Onderzoeksopdrachten:

Onderzoeksopdracht 1 (Bedrijfskunde/MER)

Aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt (regionaal).

Hoe kan de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt verbeterd worden in Smallingerland. Je brengt eerst in kaart welke partijen er zijn en op welke manier de aansluiting nu tot stand komt. Daarna breng je de knelpunten in kaart en inventariseer je wat er goed gaat.

Er is veel informatie te vinden. Zo is er provinciale informatie over de arbeidsmarkt, de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven houdt ook informatie bij over de arbeidsmarkt van met name mbo-studenten. Daarnaast beschikt de gemeente Smallingerland over informatie en zou je in gesprek kunnen gaan met uitzendbureaus in de regio.

Onderzoeksopdracht 2 (Bedrijfskunde/MER)

Duurzaamheid

Onderzoek de mogelijkheden om een samenwerking op te zetten tussen onderwijs, overheid en ondernemers op het gebied van duurzaamheid. Smallingerland is actief betrokken bij de Friese energiestrategie. Ook is er een routekaart Duurzaamheid waarin richting wordt gegeven aan de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente.

Er is al veel informatie op gemeentelijk en provinciaal niveau. Daarnaast staat duurzaamheid hoog op de agenda van de landelijke agenda en is er bijvoorbeeld Urgenda.

Jouw opdracht is om te kijken hoe onderwijs, overheid (gemeente) samen kunnen werken met het bedrijfsleven op het gebied van duurzaamheid.


Vereisten

Wij vragen:

 • Een HBO-opleiding bijvoorbeeld Bedrijfskunde/MER.
 • Creativiteit.
 • Flexibiliteit.
 • Je bent proactief.
 • Je loopt minimaal 5 maanden mee.

Wij bieden:

 • Stagevergoeding.
 • Verantwoordelijkheid.
 • Een kantoor op een toplocatie, dicht bij het centrum en ov.
 • Een leuke werksfeer met veel leeftijdsgenoten.
 • Een uitdagende functie waar je veel zelf mag doen.
 • De mogelijkheid tot het doen van een afstudeeropdracht.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Horeca | Toerisme | Facilitair
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: September 2018
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Citylab Drachten doet onderzoek naar het online en offline consumentengedrag. Het CiytLab Drachten is onderdeel van een groter project MKB21 dat wordt aangestuurd door het lectoraat sociale media en reputatiemanagement van de NHL. In een Citylab werken MBO studenten en HBO studenten samen. Het Citylab kent vijf afdelingen. Allereerst wordt er vanuit de minor onderzoek gedaan naar hoe consumenten Drachten beleven en naar de on- en off-line verkoop door de detailhandel. De MBO studenten doen op dit moment onderzoek naar wat consumenten en ondernemers vinden van een koopzondag in Drachten en naar de achterliggende redenen waarom mensen in Drachten gaan winkelen. Daarnaast zijn we door de gemeente gevraagd om sturingsinformatie te leveren aangaande bezoekers en uitgaven in het centrum van Drachten. Naast onderzoek is er de afdeling evenementen waarin bijvoorbeeld kenniscafes, colleges en bijeenkomsten tussen ondernemers, politiek en onderwijs georganiseerd worden. Zo is er het afgelopen jaar al een presentatie van de koopstroommonitor geweest, komt er een cursus succesvol bloggen en was er een werkbezoek van de PvdA-fractie. De derde afdeling geeft advies. Op dit moment wordt er gewerkt aan de taakinvulling van de zogenaamde E-buddies die ondernemers gaan adviseren over een beter gebruik van website, social media etc. Wat nog in de kinderschoenen staat is de afdeling kennisbeheer. Het is de bedoeling om onderzoeken van de diverse Citylabs te delen via een Massive Open Online Network. Gekeken wordt nu naar de rol van de bibliotheken, waarin Friesland 3 Citylabs gevestigd zijn (Drachten, Burgum en Leeuwarden), hierin. De laatste afdeling is 'dagelijks'. In deze afdeling worden opbrengsten en uitgaven bijgehouden, de aanwezigheid geregistreerd, personeelsgesprekken gevoerd en geadministreerd en deze afdeling is verantwoordelijk voor de communicatie van het Citylab zelf. Als Bedrijfskunde Mer student ben je dus verantwoordelijk voor het personeelsbeleid.

Bedrijfsnaam: Citylab Drachten


Bedrijfsnaam:

Citylab Drachten


Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Stages in de omgeving van Drachten

Student Leisure management of CE gezocht
Drachten
Uitdagende afstudeerstage
Drachten
French to Dutch translator Intern
Paris area

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.