1.156 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage Bouwen van een GIS-applicatie om innovatietrends te spotten in Groningen

16 augustus 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Groningen
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Ben je een student HBO-ICT en vind je het leuk direct resultaat te zien van je werk? Dan is deze (afstudeer)stage misschien iets voor jou. Wij sporen bedrijven op met die met (technologische) innovaties actief zijn. Zo kunnen we als eerste de trends ontdekken. Wij willen onze data zichtbaar maken in een online GIS-applicatie. Daarmee zie je in één oogopslag waar veel energie-innovaties, blockchain-ontwikkelingen, health-innovaties et cetera zitten. 

Voor je onderzoek of stage maak je eerst kennis met ons zoeksysteem om bedrijven op te sporen. Daarmee leer je hoe ons proces werkt en zoek je vervolgens uit hoe je invloed kunt uitoefenen op de zoekresultaten. Tevens krijg je interessante inzichten in het Nederlandse innovatie-landschap.


Vereisten

 • Je hebt affiniteit met techniek & innovatie, je hebt analytisch vermogen en je bent praktisch ingesteld
 • Je kunt zelfstandig gepaste technische middelen afwegen en knopen doorhakken met betrekking tot de techniek die je inzet tijdens het ontwikkeltraject
 • Uitgebreide kennis van één of meerdere programmeer- of scripttalen die ingezet kunnen worden bij een GIS-applicatie (Java, Python, Javascript, etc.)
 • Je hebt kennis van REST, JSON, XML of vergelijkbare concepten.
 • Je bent in staat om maintainable en leesbare code te schrijven.
 • Kennis van database-structuren en normalisatietechnieken.
 • Kennis van SQL of een soortgelijke query language.
 • Kennis van Postgress is een pré.

Je leert snel, bent intrinsiek gemotiveerd, je ziet kansen, je stelt vragen en je beschikt over probleemoplossend vermogen.

Verder ben je:

 • analytisch en reflectief ingesteld
 • een communicatieve teamplayer
 • planmatig en nauwkeurig in je werk

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: In overleg
Startdatum: Per direct, zomer 2018 of september 2018
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Nederland wordt steeds innovatiever! Wij dragen als groeiende noordelijke startup met ons online product een steentje daaraan bij. We leveren data en analyses voor innovatiebeleid, we helpen innovatieclusters met netwerkontwikkeling en individuele innovatieve bedrijven krijgen via ons contact met de markt. Je maakt tijdens je stage kennis met partijen die een belangrijke rol spelen in het Nederlandse innovatielandschap. We werken met landelijke en regionale beleidsmakers, met innovatieve bedrijven en kennisinstellingen. Ook krijg je inzicht in innovatietrends bij bedrijven en maak je kennis met hun individuele ontwikkelingen en hun vraagstukken. Daarmee leg je interessante contacten voor het vervolg van je carrière! Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich als jong, informeel en ondernemend, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief. Verder een hoge mate van flexibiliteit: invullen van eigen uren en mogelijkheid om thuis te werken. Na afloop van je stage is er kans op een baan.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.