1.141 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage Data scientist om onontdekte verbanden op te sporen in onze data in Groningen

18 juli 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Groningen
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Ben je nieuwsgierig naar de laatste (technologische) ontwikkelingen en wil je werken met de grootste database met Nederlandse innovators? Dan is deze vacature iets voor jou! Grote maatschappelijke uitdagingen hebben één ding gemeen: innovatieve (technologie)bedrijven spelen een cruciale rol om deze uitdagingen op te lossen. Maar welke bedrijven zijn dat? Wie werken aan klimaat-, energie-, voedsel-, zorg- en veiligheidsoplossingen en wat is hun invloed? Wij speuren met software het internet af op zoek naar (technologische) innovaties. Daarmee voorzien we beleidsmakers en innovatieprofessionals van unieke informatie:

 • We leveren analyses voor innovatie- en technologiebeleid,
 • we helpen innovatieclusters met het uitbreiden van hun bedrijvennetwerk
 • we adviseren regio’s over waar hun innovatieve pareltjes zijn gevestigd.

Daarmee vormen we een belangrijke schakel in Nederlandse innovatie-ecosystemen. De Innovatiespotter verzamelt online gegevens over alle 1,7 miljoen bedrijven in Nederland. Met deze gegevens vinden we bedrijven bij alle denkbare (technologische) innovatiethema's. Bijvoorbeeld duurzame energie, chemie, water, logistiek, blockchain, Internet of Things, robotica, et cetera. 

Heb je kennis en ervaring met machine learning, big data of AI en wil je in een klein team meewerken aan productontwikkeling? Meld je dan aan voor deze (afstudeer)stage.  

Voor je onderzoek of stage maak je eerst kennis met ons zoeksysteem om bedrijven op te sporen. Daarmee leer je hoe ons proces werkt en zoek je vervolgens uit hoe je invloed kunt uitoefenen op de zoekresultaten. Tevens krijg je interessante inzichten in het Nederlandse innovatie-landschap.


Vereisten

Je hebt affiniteit met techniek & innovatie, je hebt analytisch vermogen maar je bent ook praktisch ingesteld. Je vindt het leuk om in een klein team te werken en je wilt resultaat van je werk zien.

 • Je hebt kennis van Machine Learning: Classificatie, Regressie, Clustering, Association Rules, Text Mining, etc. of bent bereid je daar in te storten.
 • Je hebt ervaring met zaken als Random Forests, Neural Networks, Logistic Regression, SVM, KNN, LDA, K-Means etc. of kan snel met dergelijke zaken leren werken.
 • Je hebt ervaring met één of meerdere talen die doorgaans ingezet worden voor data science, zoals Python, R. of Scala
 • Je bent in staat om je resultaten te communiceren met behulp van hedendaagse visualisatietechnieken of frameworks, zoals D3.js, Angular of Shiny.

Je leert snel, bent intrinsiek gemotiveerd, je ziet kansen, je stelt vragen en je beschikt over probleemoplossend vermogen.

Verder ben je:

 • analytisch en reflectief ingesteld
 • een communicatieve teamplayer
 • verbaal en schriftelijk sterk
 • planmatig en nauwkeurig in je werk

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!Trefwoorden

data scientist  innovatie  bedrijven  

Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: In overleg
Startdatum: Per direct, zomer 2018 of september 2018
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Nederland wordt steeds innovatiever! Wij dragen als groeiende noordelijke startup met ons online product een steentje daaraan bij. We leveren data en analyses voor innovatiebeleid, we helpen innovatieclusters met netwerkontwikkeling en individuele innovatieve bedrijven krijgen via ons contact met de markt. Je maakt tijdens je stage kennis met partijen die een belangrijke rol spelen in het Nederlandse innovatielandschap. We werken met landelijke en regionale beleidsmakers, met innovatieve bedrijven en kennisinstellingen. Ook krijg je inzicht in innovatietrends bij bedrijven en maak je kennis met hun individuele ontwikkelingen en hun vraagstukken. Daarmee leg je interessante contacten voor het vervolg van je carrière! Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich als jong, informeel en ondernemend, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief. Verder een hoge mate van flexibiliteit: invullen van eigen uren en mogelijkheid om thuis te werken. Na afloop van je stage is er kans op een baan.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.