1.089 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stagiair Communicatie in Rotterdam

31 augustus 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Rotterdam
Soort werk: Communicatie / Marketing / Reclame / PR
Branche: Communicatie | PR | Voorlichting
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Stagevergoeding: 250
Land: Nederland

Omschrijving stage

Heb jij een vlotte pen? Ben je nieuwsgierig, kritisch en initiatiefrijk? Zie je er naar uit om onder de vleugels van onze jonge professionals je eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten? Dan zoeken wij jou!

Hoe ziet je dag eruit?
Rond 9:00 uur open je de glimmende eikenhouten voordeur, vlieg je twee trappen op en komt de geur van versgemalen Santas espressobonen je tegemoet. In je inbox zie je een mailtje met reactie op jouw ideeën voor social media content. Je tikt snel je antwoord en pakt daarna je notitieblok, want het redactieoverleg voor Drenthe In Transitie begint. Je bespreekt samen de laatste stand van zaken en belangrijkste updates; hoe staat het bijvoorbeeld met de content voor komende weken en de website cijfers? Ook geef je een update over jouw verantwoordelijkheden en draag je nieuwe ideeën aan voor de community. Na een lekkere lunch pak je de telefoon voor een interview met een bakker, je eerste interview! Daarna begin je aan het uitwerken van je interview. Ook verstuur je nog enkele mailtjes, voorzie je  input voor ons nieuwe platform en maak je in Photoshop de social media content van komende week. Om 17:30 uur klap je je laptop dicht. Borreltijd!

Community management stage
Wij zijn gevestigd aan misschien wel de mooiste haven van Rotterdam. We zijn op zoek naar versterking. Ons communicatiebureau adviseert en ondersteunt onze opdrachtgevers bij het zichtbaar maken en vergroten van hun maatschappelijk toegevoegde waarde. Wij zijn experts in moderne communicatie, op de hoogte van de laatste actualiteiten en duurzame ontwikkelingen en geboren verhalen vertellers. Een gedreven en leergierige stagiair community management vormt een belangrijke schakel in de verdere ontwikkeling van ons prachtige bureau.

Wij verzorgen onder andere het community management van verschillende online platforms. Op dagelijkse basis publiceren we artikelen, interviews en portretten die een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie die op deze platforms wordt gevoerd.

Jouw werkzaamheden

 • Jij ondersteunt het redactieteam bij het maken van content voor alle social media kanalen en de websites. Je doet desk- en fieldresearch naar nieuws, relevante informatie en materialen voor de platforms. 
 • Je duikt zelfstandig in de materie en neemt verantwoordelijkheid voor de productie van journalistieke content. Denk hierbij aan interviews, verslaglegging van evenementen en ook blogs rondom actualiteiten; belangrijk is dat jij het echte verhaal vertelt.
 • Je gaat op pad voor interviews en evenementen.
 • Je redigeert stukken van andere redactieleden.
 • Je denkt mee over hoe we op de platforms en sociale media meer bezoekers en lezers kunnen genereren.
 • Je assisteert bij de voorbereiding en uitvoer van diverse ‘offline’ activiteiten die verband houden met de platforms. Denk hierbij aan competities, evenementen en stakeholderbijeenkomsten.
 • Je ondersteunt bij de overige werkzaamheden die komen kijken bij community management. Denk aan optimalisatie van social media kanalen en rapportage.
 • Je voert tevens algemene bureautaken uit (+-10%).

Wat wij bieden
Wij bieden een spannende werkervaringsplek in een leuk team, een informele werksfeer, goede begeleiding en ontwikkelingsmogelijkheden. De vaste basisvergoeding bedraagt €250,- per maand op basis van een 40-urige werkweek.


Vereisten

Wij zoeken

 • een ondernemend, proactief, verantwoordelijk, sociaal vaardig communicatietalent met aantoonbare interesse in online communicatie en een vlotte pen.
 • Affiniteit met duurzame ontwikkeling is een pre. Je
 • bent een HBO/WO student of pas afgestudeerde met een opleiding communicatie en/of (nieuwe) media, journalistiek, vrijetijdsmanagement, of vergelijkbare richting.
 • Bij voorkeur ben je woonachtig in de regio Rotterdam.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Stageperiode: 4 maanden
Startdatum: In overleg
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wij zijn gevestigd aan misschien wel de mooiste haven van Rotterdam. Ons communicatiebureau adviseert en ondersteunt onze opdrachtgevers bij het zichtbaar maken en vergroten van hun maatschappelijk toegevoegde waarde. Wij zijn experts in moderne communicatie, op de hoogte van de laatste actualiteiten en duurzame ontwikkelingen en geboren verhalen vertellers.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.