741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Afstudeeropdracht richting NET, C#, Big Data, Machine Learning in Veenendaal

28 maart 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Veenendaal
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Afstudeerstage
Stagevergoeding: 1000
Land: Nederland

Omschrijving stage

Betere energievoorziening met Distributie Automatisering Light

Ben jij geïnteresseerd in energie en Big Data? En wil je een bijdrage leveren aan een betrouwbaarder energienet in Nederland?

Via een grotendeels onzichtbaar netwerk van kabels en leidingen voorziet Enexis als netbeheerder 2,7 miljoen huishoudens en bedrijven in het noorden, oosten en zuiden van Nederland van elektriciteit en gas.

Netbeheerder Enexis heeft begin 2015 besloten een project DALI (Distributie Automatisering Light) te starten met als uiteindelijke doel observering van alle middenspanning (MS) stations (35.000 stuks) in 2020. Bij dit DALI programma worden de MS stations voorzien van een intelligent kastje voor monitoring en sturing waarmee o.a. openbare verlichting kan worden aangestuurd, trafo kWmax kan worden uitgelezen en informatie van kortsluitverklikkers richting het Bedrijfsvoeringscentrum (BVC) gestuurd kan worden.

Bovengenoemde ontwikkelingen veroorzaken een toename van sensordata. Met de juiste ICT-voorzieningen levert deze bron van informatie nieuwe mogelijkheden om vroegtijdig onderbrekingen te identificeren en aan de hand van verbeterde analyse specifieker onderhoud te initialiseren. Dit alles om enerzijds sneller te acteren bij opgetreden energieonderbrekingen en anderzijds energieonderbrekingen nog beter te voorkomen.

Opdracht

Bij DALI gaat software gebruikt worden die mede door ons ontwikkeld is om de sensordata te collecteren. Alle data wordt momenteel opgeslagen in een ongestructureerde datastore. En dan kom jij in beeld!

Je onderzoekt (in overleg met een Business Expert) op welke wijze de data efficiënt omgezet kan worden naar waardevolle informatie.

Vervolgens bewijs je de resultaten van het onderzoek door een Proof of Concept op de Microsoft Azure stack te bouwen, die informatie extraheert uit de gecollecteerde sensordata. Visualiseer vervolgens de informatie in een dashboard.


Vereisten

Benodigde technieken en/of interesses

NET, C#, Big Data, Machine Learning

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: 1-2-2019
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wij zijn een vooraanstaand IT dienstverlener op het gebied van opleiding, consultancy en beheer. Wij verlenen diensten van ontwerp tot realisatie en beheer van bedrijfskritische systemen. Ons eigen Kenniscentrum waarborgt zowel expertise en ervaring voor onze eigen medewerkers als een uitgebreid trainingsaanbod voor onze opdrachtgevers.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Let op:

Er hebben al veel kandidaten op deze vacature gesolliciteerd. Weet je zeker dat je wilt solliciteren?

Tip: Bekijk ook deze vergelijkbare stages:
Zoek meer soortgelijke stages

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.