741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Afstudeeropdracht richting Flutter in Veenendaal

1 april 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Veenendaal
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Afstudeerstage
Stagevergoeding: 1000
Land: Nederland

Omschrijving stage

App development met Flutter

Heb jij al gehoord van Flutter; het nieuwe framework waarvan Google eerder dit jaar de eerste bèta heeft uitgebracht? En wil jij je hier tijdens je afstuderen in vastbijten, om de sterke en minder sterke punten te onderzoeken?

Er zijn verschillende manieren om mobile apps te ontwikkelen. Binnen onze organisatie maken we veel gebruik van frameworks, zoals Xamarin en React Native. Dit soort frameworks stelt ons in staat om uit één codebase apps voor meerdere platformen te creëren. Een gedeelde codebase kan het onderhoud vereenvoudigen en het zorgt voor lagere ontwikkelkosten.

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen bij het werken met een cross platform framework. Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen in kaart te hebben gebracht alvorens je het meest geschikte framework voor een project kunt kiezen. Omdat deze frameworks continu ontwikkelen en er nieuwe frameworks bijkomen, moeten we onze kennis up-to-date houden. Een van de nieuwe frameworks die onze aandacht getrokken heeft, is Flutter.

Het framework is in 2017 door Google aangekondigd en tijdens Mobile World Congress 2018 hebben ze de eerste bèta uitgebracht. Flutter is een open source cross platform mobile development framework. Google heeft bij de ontwikkeling van Flutter goed naar de community geluisterd, met als doel een goed product te creëren voor ontwikkelaars. Op deze manier hopen ze de problemen die bij andere frameworks optreden voor te zijn.

Opdracht

Tijdens jouw afstudeeropdracht onderzoek je wat de sterke en minder sterke punten van Flutter zijn. Om een gewicht te kunnen koppelen aan deze punten is het belangrijk om in kaart te brengen welke eisen wij stellen aan een dergelijk framework. Om een goede vergelijking met gevestigde frameworks te maken, zal het onderzoek zich niet beperken tot Flutter.

Na het onderzoek ontwikkel je een Proof of Concept app met Flutter. De app assisteert bij het vinden van evenementen en meet ups. Dit zal op basis van tijd, locatie en interesses gebeuren. Omdat Google het product heeft afgestemd op feedback van ontwikkelaars, is het belangrijk om de praktijkervaringen mee te nemen in het eindoordeel over Flutter.


Vereisten

Benodigde technieken en/of interesses

Flutter, Mobile Development

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: 1-2-2019
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wij zijn een vooraanstaand IT dienstverlener op het gebied van opleiding, consultancy en beheer. Wij verlenen diensten van ontwerp tot realisatie en beheer van bedrijfskritische systemen. Ons eigen Kenniscentrum waarborgt zowel expertise en ervaring voor onze eigen medewerkers als een uitgebreid trainingsaanbod voor onze opdrachtgevers.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Let op:

Er hebben al veel kandidaten op deze vacature gesolliciteerd. Weet je zeker dat je wilt solliciteren?

Tip: Bekijk ook deze vergelijkbare stages:
Zoek meer soortgelijke stages

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.