741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Afstudeeropdracht richting Infrastructuur, Beheer, IoT, Security in Veenendaal

1 april 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Veenendaal
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Afstudeerstage
Stagevergoeding: 1000
Land: Nederland

Omschrijving stage

IoT fleet management

Zie jij het als een uitdaging om je tijdens je afstudeeropdracht te verdiepen in de beheerkant van Internet of Things en in de securityproblemen die IoT met zich meebrengt?

The Internet of Things wordt vaak de 3rd wave of computing genoemd; dit gaat gepaard met een explosie aan allerhande edge devices die op één of andere manier onderdeel zijn van het internet. Deze enorme hoeveelheid edge devices herintroduceren aloude beheer- en securityproblemen op een nieuwe manier. Hoe rol je updates uit? Hoe houd je ‘Things’ secure? Hoe ga je om met End of Life? Wat doe je als je er remote niet meer bij komt? Tijdens jouw afstudeeropdracht ga jij hiermee aan de slag!

Onderzoek

Je onderzoekt en bedenkt strategieën hoe je remote IoT devices het beste kunt updaten. Je neemt hierbij vragen mee als: welke mechanismes zijn er al? Hoe goed zijn die en waar zitten de uitdagingen? Denk bijvoorbeeld aan PKI onderhoud (waarbij je bijvoorbeeld je CA moet vervangen en al je IoT devices voorzien moeten worden van een nieuw root certificate). Denk daarbij ook aan andere zaken die bij fleetmanagement komen kijken.

Daarnaast breng je in kaart wat je moet organiseren om een ‘verloren’ fleet weer onder controle te krijgen. Bedenk ook strategieën en technieken voor een fall back. Je werkt een scenario uit en demonstreert dit aan de hand van een Proof of Concept.

Je gaat deze opdracht samen met een engineer van Info Support verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past.


Vereisten

Benodigde technieken en/of interesses

Infrastructuur, Beheer, Internet of Things, Security

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: 1-2-2019
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wij zijn een vooraanstaand IT dienstverlener op het gebied van opleiding, consultancy en beheer. Wij verlenen diensten van ontwerp tot realisatie en beheer van bedrijfskritische systemen. Ons eigen Kenniscentrum waarborgt zowel expertise en ervaring voor onze eigen medewerkers als een uitgebreid trainingsaanbod voor onze opdrachtgevers.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Let op:

Er hebben al veel kandidaten op deze vacature gesolliciteerd. Weet je zeker dat je wilt solliciteren?

Tip: Bekijk ook deze vergelijkbare stages:
Zoek meer soortgelijke stages

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.