741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Afstudeeropdracht richting Windows Server, networking en storage in Veenendaal

4 april 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Veenendaal
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Afstudeerstage
Stagevergoeding: 1000
Land: Nederland

Omschrijving stage

Self-service and automation op de datacenter infrastructuur bij Managed Services

Ga jij de uitdaging aan om een software defined datacenter nog verder te automatiseren en stabiliseren? Vind jij dat alle acties vanuit de klant bestuurd en automatisch uitgevoerd zouden moeten worden?

Een software defined datacenter is een complexe omgeving met verschillende componenten. Denk hierbij aan network-, backup-, storage en bijvoorbeeld compute componenten. Al deze onderdelen moeten feilloos samenwerken om een stabiele omgeving te kunnen garanderen. Voor het aanpassen van instellingen of het bouwen van uitbreidingen is een centrale regie en coördinatie essentieel.

Binnen onze organisatie zijn we op zoek naar de volgende verbeterslag voor software defined datacenter. Door de huidige beheerstaken en klantverzoeken (verder) te automatiseren, maar vooral door deze in een centraal beheersbaar platform neer te zetten, ontstaat er een eenduidige werkwijze in de aansturing van het software defined datacenter. Welke frameworks en/of oplossingen zijn hiervoor het meest geschikt?

In deze afstudeeropdracht onderzoek je of het gebruik van een framework bij kan dragen in het verder én eenduidig automatiseren van dagelijkse handelingen.

Onderzoek

Voor het nog verder stabiliseren, sneller doorvoeren en eenduidiger werken op de datacenter infrastructuur zijn we op zoek naar een oplossing (mogelijk in de vorm van een framework) die naast een self-service portaal ook automation regisseert. Welke handelingen zijn het meest geschikt voor verdere automatisering, welke oplossingen zijn er beschikbaar en dekken onze behoefte het best? Jouw afstudeeronderzoek dient hier antwoorden op te geven. Je bewijst hierbij de werking van je keuze.

Laat aan de hand van een Proof of Concept zien wat het framework kan en laat 3 veelvoorkomende handelingen door het systeem uitvoeren. Laat deze handelingen geïnitieerd worden vanuit een self-service portaal.

Je gaat deze opdracht samen met een van onze engineers verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past.


Vereisten

Benodigde kennis & Interesse

Windows Server, networking en storage

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: 1-2-2019
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wij zijn een vooraanstaand IT dienstverlener op het gebied van opleiding, consultancy en beheer. Wij verlenen diensten van ontwerp tot realisatie en beheer van bedrijfskritische systemen. Ons eigen Kenniscentrum waarborgt zowel expertise en ervaring voor onze eigen medewerkers als een uitgebreid trainingsaanbod voor onze opdrachtgevers.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Let op:

Er hebben al veel kandidaten op deze vacature gesolliciteerd. Weet je zeker dat je wilt solliciteren?

Tip: Bekijk ook deze vergelijkbare stages:
Zoek meer soortgelijke stages

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.