741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Afstudeeropdracht HoloLens in Veenendaal

3 april 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Veenendaal
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Afstudeerstage
Stagevergoeding: 1000
Land: Nederland

Omschrijving stage

Omzetten DICOM naar 3D surfacemodellen voor HoloLens en AR

Lijkt het je interessant om tijdens je afstudeerstage met de HoloLens aan de slag te gaan? Automatiseer jij tijdens je opdracht het omzetten van DICOM beelden naar 3D surfacemodellen die direct in de HoloLens kunnen worden ingeladen?

De HoloLens en Augmented Reality in het algemeen zullen een revolutie gaan ontketenen in de Zorg. In ziekenhuizen en operatiekamers in het bijzonder, wordt steeds meer gewerkt met 3D modellen van de patiënt en zijn organen. Op dit moment wordt deze data nog 2D geprojecteerd op (platte) beeldschermen. Chirurgen hebben aangegeven met AR (het mengen van virtuele 3D beelden met de echte wereld) uren te kunnen besparen op sommige operaties en de kwaliteit van het resultaat te kunnen verhogen. Daarmee worden de kosten verlaagd en het succes van de operatie voor de
patiënt verhoogd.

Een van de toepassingen is het tonen van tumoren, zodat deze efficiënt door de arts kunnen worden verwijderd. Een andere toepassing is het passen van een prothese op een hologram van een patiënt, zodat de operatie daarmee beter kan worden voorbereid en tot 2 uur wordt bespaard op het juist plaatsen van schroeven. Ook zijn er diverse toepassingen in zorgeducatie en patiëntvoorlichting te bedenken.

Onderzoek
Tijdens jouw afstudeeropdracht automatiseer je het omzetten van DICOM beelden naar 3D surfacemodellen die direct in de Hololens kunnen worden ingeladen. Er zullen mogelijk delen van verschillende open source pakketten moeten worden gecombineerd om tot het eindresultaat te komen. Aangezien er veel variatie zit in DICOM beelden zal een en ander geparametriseerd moeten kunnen worden.
Ook zitten er soms verschillen in locaties van de verschillende beelden. De software moet hiermee om kunnen gaan en correcties uit kunnen voeren op positie en oriëntatie van het resultaat, zodat de beelden exact op dezelfde plek over elkaar heen liggen. Soms is het onmogelijk om op basis van een bitrange een gewenst object uit de scan te halen. In dit geval moet het mogelijk zijn in de applicatie om handmatig een gebied in een foto te kunnen markeren die vervolgens wordt gebruikt als begrenzing voor de verdere 3D omzetting.

Je gaat deze opdracht samen met een van onze engineers verder uitwerken. Dit met als doel om tot een definitieve afstudeeropdracht, compleet met deliverables, te komen die bij jou past.


Vereisten

Benodigde technieken en/of interesses

HoloLens, Augmented Reality, IoT, Mobile Development

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: 1-2-2019
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wij zijn een vooraanstaand IT dienstverlener op het gebied van opleiding, consultancy en beheer. Wij verlenen diensten van ontwerp tot realisatie en beheer van bedrijfskritische systemen. Ons eigen Kenniscentrum waarborgt zowel expertise en ervaring voor onze eigen medewerkers als een uitgebreid trainingsaanbod voor onze opdrachtgevers.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Let op:

Er hebben al veel kandidaten op deze vacature gesolliciteerd. Weet je zeker dat je wilt solliciteren?

Tip: Bekijk ook deze vergelijkbare stages:
Zoek meer soortgelijke stages

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.