914 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stageplaats Educatie en/of Productie bij kinderkunstwerkplaats in Utrecht

11 september 2018
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Utrecht
Soort werk: Artistiek / Creatief / Ambachtelijk
Productie
Branche: Overige
Type stage:
Meeloopstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Bedenk samen met onze educatiemedewerker workshops voor bij onze nieuwste expositie. Begeleid groepen schoolkinderen tijdens hun bezoek aan onze kunstwerkplaats en ga met de kunstenaar mee de klas in. Ondersteun onze kunstdocent tijdens de lessen van onze kunstacademie voor kinderen.

Vertaal samen met onze productieleider de ideeën van de artistiek leider en kunstenaar naar een concrete inrichting van onze expositieruimte voor onze nieuwste expositie. Van inkopen doen en decor bouwen tot het samenstellen van een handboek. Bereid de opening tot in de puntjes voor. Zorg dat zowel gezinnen als schoolklassen een optimale ervaring hebben tijdens hun bezoek aan onze kunstwerkplaats.

Daarnaast zijn er uiteenlopende, voorbereidende werkzaamheden voor andere activiteiten, waarvoor je ingeschakeld kunt worden. Denk hierbij aan de onze kookclub voor kinderen, kinderfeestjes, BSO-bezoek, workshops op locatie.

Ook starten we in het najaar met een theateracademie: een buitenschools theaterprogramma waarin kinderen het theatervak leren en toewerken naar deelname in een professionele voorstelling. Een stagiair met interesse in en ervaring met theater zou kunnen helpen in de voorbereiding van de lessen en de theaterdocent kunnen ondersteunen tijdens de uitvoering van de lessen.


Vereisten

Op onze kinderkunstwerkplaats werken wij continu met meerdere stagiaires tegelijkertijd. Gezien de kleine omvang van onze organisatie vervullen stagiaires al snel een zelfstandige rol en krijgen zij veel eigen verantwoordelijkheden. Uiteraard met de juiste begeleiding van een vast aanspreekpunt binnen ons team. Op basis van jouw kennis, ervaring en interesses kiezen we een aantal projecten die je zelfstandig kunt gaan oppakken en realiseren. Door het zelf te doen, leer je immers het meest.

Startdatum, aantal dagen en stageduur in overleg.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Onderwijs | Taal | Cultuur | Kunst
Gedrag en Maatschappij
Stageperiode: 4 maanden
Startdatum: Per direct
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wij zijn een kunstwerkplaats voor kinderen en jongeren (6-16 jaar) middenin het tweede stadshart vanUtrecht. Jaarlijks ontwikkelen we twee langlopende exposities met een interactief workshopprogramma. Op onze kunstacademie werken kinderen intensief samen met professionele kunstenaars. Verder maken we ieder jaar een theatervoorstelling voor het hele gezin en kunnen kinderen in de zomer een week lang kunst maken tijdens de kunstvakantieweek. Ook bieden we kunsteducatie voor scholen en diverse workshops voor BSO's, kinderfeestjes of andere groepen kinderen. Ons vaste team bestaat uit 5 medewerkers, aangevuld met 20 freelancers en gemiddeld 3 stagiaires.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.