740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage opdracht: Advanced Collision detection in Vlaardingen

1 april 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Vlaardingen
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: 600
Land: Nederland

Omschrijving stage

Het niveau van automatisering neemt toe, net als Tesla’s autopilot staan meer en meer processen op de automatische piloot. Denk hierbij aan industriële robots, graaf en hijs installaties of CNC machines. En dit is een trend die nog lange tijd doorzet. Maar hoe weten operators of autopilot software dat ze geen botsing veroorzaken met andere processen?

Botsingen of ‘collisions’ kunnen voorkomen worden door operators die visueel inspecteren of er een botsing dreigt. Dit is echter gevoelig voor menselijke falen en is traag. Een veel toegepaste methode is het definiëren van proces grenzen (interlocks). Deze belemmeren echter ook vaak de bewegingsvrijdheid in situaties waar geen botsing optreed en de complexiteit van de omschrijving van deze grenzen lopen al gauw uit de hand.

Met het niveau van automatisering stijgt ook het niveau waarop collision detection gedaan moet worden. Maar het opstellen van de algoritmes die voor het controlleren van meerdere complexe geometrische vormen die elk in 6 graden van vrijheid kunnen bewegen is het domein van professoren en promovendi.

Gelukkig is er hulp vanuit onverwachtse hoek: de Gaming Industrie. Collision detection is een vast onderdeel van spellen en de ontwikkelingen in de Gaming industrie gaan veel sneller en verder dan in de traditionele industrieën.

Opdracht
Wij willen functionaliteit uit de open source Bullet Physics Engine halen en als ‘collision engine’ inbouwen in onze industriële control software. Dit stelt ons in staat om efficiënte, nauwkeurige en schaalbare collision detection functionaliteit te kunnen bieden aan onze klanten en zo tegelijk veiligheid te verhogen en processen te versnellen.


Vereisten

Wie jij bent:

  • Leergierig en enthousiast over het onderwerp
  • Doet graag net dat beetje extra
  • Ervaring met een of meerdere programmeertalen
  • Opleiding werktuigbouwkunde, Natuurkunde of informatica (computer science)
  • HBO of WO niveau
  • Stagiair of afstudeerder
  • Solliciteren kan uiterlijk tot week 51 (17-21 december)

Wie wij zijn:

Je zal je stage opdracht binnen de R&D afdeling uitvoeren. Wij zijn een kleine afdeling van 3 man maar schrikken niet terug van grote uitdagingen. Sterker nog, het zoeken naar uitdagingen en nieuwe kansen is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse bezigheid.

Ons doel is mee te denken met onze klanten en collega’s, te demonstreren wat er mogelijk is en deze mogelijkheden voor iedereen toegankelijk te maken. Jouw opdracht valt binnen deze doelstelling.

Als student krijg je een bovengemiddelde stagevergoeding van 600 euro per maand en wekelijkse coaching. De lijnen zijn kort en je kan op elk moment terecht met je vragen of ideeën.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Landbouw | Natuurlijke Omgeving | Natuurwetenschappen | Chemie
Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: In overleg
Startdatum: Per direct
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Hoogwaardige techniek en innovatie staan bij ons centraal. Wij zijn een financieel gezond en groeiend bedrijf met circa 140 medewerkers. Wij zijn gevestigd in Vlaardingen en vormen een zelfstandig onderdeel van een beursgenoteerde onderneming. Een prettige werksfeer en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en inbreng, dat bieden wij. Niet voor niets zijn we al 5 jaar op rij gekozen tot ‘Topwerkgever’. Kwaliteit, flexibiliteit en een no-nonsense mentaliteit typeren onze mensen.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Let op:

Er hebben al veel kandidaten op deze vacature gesolliciteerd. Weet je zeker dat je wilt solliciteren?

Tip: Bekijk ook deze vergelijkbare stages:
Zoek meer soortgelijke stages

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.