786 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage opdracht: Factory hacking en beveiliging in Vlaardingen

11 april 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Vlaardingen
Soort werk: ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: 600
Land: Nederland

Omschrijving stage

Waar vroeger een fabriek een digitaal eiland was, is het vandaag de dag standaard verbonden met internet en toegankelijk voor remote support, software updates en monitoring. Hoewel dit natuurlijk veel meerwaarde brengt, brengt het ook veel risico’s. De digitale beveiliging is meestal niet uitgebreid over nagedacht en daardoor niet 100% waterdicht. De financiele en zelfs materiele of fysieke schade die hackers, malware en ransomware potentieel kunnen aanrichten is enorm en de relevantie en noodzaak voor betere digitale beveiliging groeit.

Het is belangrijk om inzicht te hebben in alle mogelijke ‘attack vectors’ en de bescherming hiertegen. Een overzicht hiervan en een praktische demo met aanbevolen standaarden en methodes zou mogelijke ongevallen en schade in de toekomst kunnen voorkomen.

Opdracht
Onderzoek alle mogelijke manieren om een fabriek te hacken en het proces te verstoren. Onderzoek vervolgens de manieren om dit te voorkomen en bouw hiervan een demo. Maak dit alles inzichtelijk voor onze collega’s zodat iedereen bewust is van de risico’s en hoe deze verkleind kunnen worden.


Vereisten

Wie jij bent:

  • Enthousiast over de vraagstelling
  • Cryptoanarchist, Wizard of wizard apprentice
  • Doet graag net dat beetje extra
  • Opleiding informatica of computer science
  • HBO of WO niveau
  • Stagiair of afstudeerder
  • Solliciteren kan uiterlijk tot week 51 (17-21 december)

Wie wij zijn:

Je zal je stage opdracht binnen de R&D afdeling uitvoeren. Wij zijn een kleine afdeling van 3 man maar schrikken niet terug van grote uitdagingen. Sterker nog, het zoeken naar uitdagingen en nieuwe kansen is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse bezigheid.

Ons doel is mee te denken met onze klanten en collega’s, te demonstreren wat er mogelijk is en deze mogelijkheden voor iedereen toegankelijk te maken. Jouw opdracht valt binnen deze doelstelling.

Als student krijg je een bovengemiddelde stagevergoeding van 600 euro per maand en wekelijkse coaching. De lijnen zijn kort en je kan op elk moment terecht met je vragen of ideeën.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: In overleg
Startdatum: Per direct
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Hoogwaardige techniek en innovatie staan bij ons centraal. Wij zijn een financieel gezond en groeiend bedrijf met circa 140 medewerkers. Wij zijn gevestigd in Vlaardingen en vormen een zelfstandig onderdeel van een beursgenoteerde onderneming. Een prettige werksfeer en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en inbreng, dat bieden wij. Niet voor niets zijn we al 5 jaar op rij gekozen tot ‘Topwerkgever’. Kwaliteit, flexibiliteit en een no-nonsense mentaliteit typeren onze mensen.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.