779 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage opdracht: Autopilot voor industriële robots in Vlaardingen

1 april 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Vlaardingen
Soort werk: Elektrotechnisch / Electronica
Branche: Electrotechniek
Type stage:
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: 600
Land: Nederland

Omschrijving stage

Industriële processen worden steeds verregaander geautomatiseerd. Wat 10 jaar geleden vaak met de hand werd gedaan wordt nu met robots uitgevoerd. Dit geldt voor repeterend werk zoals aan de lopende band of ‘heavy lifting’ waar de menselijke rug niet voor is gemaakt. Zoals het stapelen van kratten, dozen en pellets.

Kratten, pellets en dozen zijn voorspelbaar maar wat als het gaat om objecten met variërende vorm, kleur en oriëntatie? Bijvoorbeeld een stapel zakken is al een stuk moeilijker automatisch te ontstapelen en opstapelen. Dergelijke processen worden daarom vaak nog met de hand gedaan.

Om dergelijk variabele processen toch te automatiseren is ‘machine vision’ nodig. Dit is een specifieke tak van automatisering die buiten de specifieke kennis ligt maar waar wij als bedrijf wel steeds vaker mee te maken hebben en moeten integreren in onze software.


Een concrete vraag omtrent machine vision die nu speelt is de ‘Ampelmann autoland functie’. De Ampelmann is een motion compensated gangway die op zee gebruikt wordt om mensen van schip naar een vast punt over te zetten. Wij leveren de automatisering voor dit platform. De gangway wordt nu nog door twee operators bestuurd maar de wens is om dit doormiddel van een autopilot verregaand te automatiseren. De gangway moet doormiddel van machine vision zelf een landingspunt herkennen en de gangway veilig laten landen op dit punt.

De opdracht:
Onderzoek wat de processen zijn die nu nog met de hand gedaan worden en waarom. Onderzoek wat voor technieken en producten reeds voorhanden zijn waarmee deze processen geautomatiseerd kunnen worden (met een nadruk op standaard robots en machine vision).
Implementeer een proof of concept Ampelmann autoland functie op een drie-assige robot. Toon tevens aan


Vereisten

Wie jij bent:
  •  Enthousiast over de vraagstelling
  •  Enthusiast over smart industry & robotics
  •  Doet graag net dat beetje extra
  •  Opleiding werktuigbouwkunde, Electro techniek, informatica of computer   science
  •  HBO of WO niveau
  •  Stagiair of afstudeerder
  • Solliciteren kan uiterlijk tot week 51 (17-21 december)

Wie wij zijn
Je zal je stage opdracht binnen de R&D afdeling uitvoeren. Wij zijn een kleine afdeling van 3 man maar schrikken niet terug van grote uitdagingen. Sterker nog, het zoeken naar uitdagingen en nieuwe kansen is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse bezigheid.

Ons doel is mee te denken met onze klanten en collega’s, te demonstreren wat er mogelijk is en deze mogelijkheden voor iedereen toegankelijk te maken. Jouw opdracht valt binnen deze doelstelling.

Als student krijg je een bovengemiddelde stagevergoeding van 600 euro per maand en wekelijkse coaching. De lijnen zijn kort en je kan op elk moment terecht met je vragen of ideeën.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Techniek | Technische Wetenschappen | Logistiek
Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: In overleg
Startdatum: Per direct
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Hoogwaardige techniek en innovatie staan bij ons centraal. Wij zijn een financieel gezond en groeiend bedrijf met circa 140 medewerkers. Wij zijn gevestigd in Vlaardingen en vormen een zelfstandig onderdeel van een beursgenoteerde onderneming. Een prettige werksfeer en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en inbreng, dat bieden wij. Niet voor niets zijn we al 5 jaar op rij gekozen tot ‘Topwerkgever’. Kwaliteit, flexibiliteit en een no-nonsense mentaliteit typeren onze mensen.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Let op:

Er hebben al veel kandidaten op deze vacature gesolliciteerd. Weet je zeker dat je wilt solliciteren?

Tip: Bekijk ook deze vergelijkbare stages:
Zoek meer soortgelijke stages

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.