1.003 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage opdracht: Rethink: Human-Machine Interface in Vlaardingen

2 januari 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Vlaardingen
Soort werk: Elektrotechnisch / Electronica
Branche: Productie | Techniek
Type stage:
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) bestaan al een tijdje en zijn niet nieuw. Echter, de laatste jaren zijn de ontwikkelingen in een stroomversnelling gekomen en, hoewel deze technieken nog steeds in de kinderschoenen staan, voorzien wij een toekomst waarin deze technieken her en der toepassing gaan vinden in ons dagelijkse leven en onze manier van werken.

Een trend die wij zien in de industriële automatisering is dat fabrieken steeds flexibeler moeten worden. Waar voorheen een miljoen identieke producten geproduceerd werden wordt steeds vaker elk product op aanvraag en op maat gemaakt. Dit vraagt een stuk meer van de informatie voorziening op de werkvloer.

Met name AR en brillen zoals Google Glass, Microsoft Hololens en Magic Leap hebben de potentie om hier een rol in te spelen omdat ze uit zichzelf relevante contextuele informatie kunnen geven gebonden aan een locatie of object. En dit terwijl de operator zijn handen vrij houdt. Deze nieuw ‘interfaces’ maken ook geheel nieuwe vormen van interactie mogelijk door bijvoorbeeld de 3d projectie en 3d omgevings herkenning van de ‘Mixed Reality’ Hololens.


Opdracht:
‘Think outside the box’. Gooi dat platte beeldscherm en die muis uit het raam (figuurlijk) en begin met een schone lei aan de vraag hoe je als mens met machines en informatie om zou willen gaan. Probeer maximaal gebruik te maken van die extra dimensie en de context waarin de operator zich op dat moment bevind. Tegelijk willen we je uitdagen om in de schoenen van de eindgebruiker te staan en kritisch te zijn over de uiteindelijke toegevoegde waarde van de technische mogelijkheden.


Vereisten

Wie jij bent:
  • Enthousiast over de vraagstelling
  • Opleiding Industrieel Ontwerpen of Design
  • Doet graag net dat beetje extra
  • HBO of WO niveau
  • Stagiair of afstudeerder
  • Solliciteren kan uiterlijk tot week 51 (17-21 december)

Wie wij zijn:
Je zal je stage opdracht binnen de R&D afdeling uitvoeren. Wij zijn een kleine afdeling van 3 man maar schrikken niet terug van grote uitdagingen. Sterker nog, het zoeken naar uitdagingen en nieuwe kansen is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse bezigheid.

Ons doel is mee te denken met onze klanten en collega’s, te demonstreren wat er mogelijk is en deze mogelijkheden voor iedereen toegankelijk te maken. Jouw opdracht valt binnen deze doelstelling.

Als student krijg je een bovengemiddelde stagevergoeding van 600 euro per maand en wekelijkse coaching. De lijnen zijn kort en je kan op elk moment terecht met je vragen of ideeën.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!Trefwoorden

industrieel ontwerpen  design  

Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Techniek | Technische Wetenschappen | Logistiek
Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: In overleg
Startdatum: Per direct
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Hoogwaardige techniek en innovatie staan bij ons centraal. Wij zijn een financieel gezond en groeiend bedrijf met circa 140 medewerkers. Wij zijn gevestigd in Vlaardingen en vormen een zelfstandig onderdeel van een beursgenoteerde onderneming. Een prettige werksfeer en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en inbreng, dat bieden wij. Niet voor niets zijn we al 5 jaar op rij gekozen tot ‘Topwerkgever’. Kwaliteit, flexibiliteit en een no-nonsense mentaliteit typeren onze mensen.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.