740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage opdracht: Vergelijkingsstudie Big Data platforms in Vlaardingen

1 april 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Vlaardingen
Soort werk: Elektrotechnisch / Electronica
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Data is tegenwoordig overal en de term “Big Data” refereert hieraan. Door de komst van o.a. goedkopere sensoren en opslag kunnen we steeds meer beschikken over grotere hoeveelheden data.

Deze data moet ergens opgeslagen worden en hierna op één of andere manier beschikbaar gemaakt worden voor verder gebruik om de data ook nuttig te kunnen maken.

Om deze reden worden steeds meer Big Data oplossingen ontwikkeld en nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op.

Ook in de industrie wordt serieus gekeken naar toepassingen op het gebied van Big Data. Slimme analyses van deze data kunnen bijvoorbeeld nieuwe inzichten geven over de productieprocessen, maar ook helpen met het nog verder automatiseren van deze processen.

Als voorbeeld: Bij een zuster bedrijf wordt aan een toepassing gewerkt waarbij op basis van verzamelde klimaatgegevens (temperatuur, zonlicht, …) een oogstprognose voor de tomaten gedaan wordt. Hierdoor kan de teler met meer zekerheid over het aantal te produceren tomaten onderhandelen met zijn afnemers.

Kortom, Big Data is een veelbelovende bron van innovatie voor (industriële) bedrijven. En één van de eerste stappen die een bedrijf moet zetten op het gebied van Big Data is de selectie van een geschikt platform. Daarom willen we hier meer kennis over opbouwen om praktische overwegingen te kunnen maken voor verschillende toepassingen.

Opdracht:
Onderzoek welke Big Data platforms, technieken en/of producten reeds voorhanden zijn. Maak een selectie van een aantal van de meest veelbelovende en onderzoek wat de sterke en zwakke punten zijn.

Doe aanbevelingen voor het toepassen of selecteren van een Big Data platform voor het gebruik in de industrie.

Implementeer één of meerdere van de meest geschikte Big Data opties op een use case uit de praktijk.


Vereisten

Wie jij bent:
  • Enthousiast over de vraagstelling
  • Enthousiast over big data & smart industry
  • Doet graag net dat beetje extra
  • Opleiding: informatica, computer science, elektrotechniek of werktuigbouwkunde
  • HBO of WO niveau
  • Stagiair of afstudeerder
  • Solliciteren kan uiterlijk tot week 51 (17-21 december)

Wie wij zijn:

Je zal je stage opdracht binnen de R&D afdeling uitvoeren. Wij zijn een kleine afdeling van 3 man maar schrikken niet terug van grote uitdagingen. Sterker nog, het zoeken naar uitdagingen en nieuwe kansen is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse bezigheid.

Ons doel is mee te denken met onze klanten en collega’s, te demonstreren wat er mogelijk is en deze mogelijkheden voor iedereen toegankelijk te maken. Jouw opdracht valt binnen deze doelstelling.

Als student krijg je een bovengemiddelde stagevergoeding van 600 euro per maand en wekelijkse coaching. De lijnen zijn kort en je kan op elk moment terecht met je vragen of ideeën.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Techniek | Technische Wetenschappen | Logistiek
Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: In overleg
Startdatum: Per direct
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Hoogwaardige techniek en innovatie staan bij ons centraal. Wij zijn een financieel gezond en groeiend bedrijf met circa 140 medewerkers. Wij zijn gevestigd in Vlaardingen en vormen een zelfstandig onderdeel van een beursgenoteerde onderneming. Een prettige werksfeer en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en inbreng, dat bieden wij. Niet voor niets zijn we al 5 jaar op rij gekozen tot ‘Topwerkgever’. Kwaliteit, flexibiliteit en een no-nonsense mentaliteit typeren onze mensen.Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Let op:

Er hebben al veel kandidaten op deze vacature gesolliciteerd. Weet je zeker dat je wilt solliciteren?

Tip: Bekijk ook deze vergelijkbare stages:
Zoek meer soortgelijke stages

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.