779 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Horeca communicatie/marketing stagiair(e) in Zoetermeer

26 augustus 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Zoetermeer
Soort werk: Communicatie / Marketing / Reclame / PR
Branche: Communicatie | PR | Voorlichting
Type stage:
Meeloopstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Hola! Mijn naam is Ornella en ik ben 23 jaar. Deze begroeting doet misschien vermoeden dat ik uit het zonnige Spanje kom, maar mijn roots liggen toch echt in de allermooiste stad achter de duinen: Den Haag! Ik studeer hier Bedrijfskunde aan De Haagse Hogeschool en loop momenteel mijn derdejaars meewerkstage bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), op de afdeling marketing & communicatie.

Waarom een stage bij SVH?
Door mijn werkervaring in de horeca heb ik een passie voor het vak gekregen. De vacature van SVH sprak me daarom gelijk aan. Ik kon me goed vinden in de taakomschrijving, functie-eisen en vooral het kerndoel van SVH: het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Ik kreeg snel reactie op mijn sollicitatie en na een positief gesprek kon ik beginnen!

Mijn stageperiode
Als stagiaire op de afdeling marketing & communicatie ben ik vooral bezig geweest met schrijven, heel veel schrijven. Dit klinkt misschien eentonig, maar dat was het niet. Ik schreef namelijk allerlei soorten teksten: berichten voor social media, nieuwsbrieven, interviews, noem het maar op. Mijn taken waren hierdoor heel divers. Daarnaast heb ik met bekende systemen leren werken zoals Mailchimp en OBI4wan. Ook heb ik een aantal leuke en inspirerende evenementen van dichtbij mogen meemaken: de Leermeestertour, de Nederlandse voorronde van Bocuse d‘Or en de allereerste Nationale Horecadag! Waar ik in het begin wel aan moest wennen is dat ik de hele werkdag naar een beeldscherm moest kijken en daarbij altijd stilzat. Gelukkig gingen we elke pauze naar buiten om eten te halen in het winkelcentrum, dus dat stukje lopen was dan wel fijn.

Ben jij mijn opvolger?
Als je van schrijven houdt en affiniteit hebt met de horeca, dan is deze stage echt wat voor jou! Schrijven moet je dus wel echt leuk vinden, want dat ga je veel doen. Verder ga je veel leren over (online) communicatie. Je wordt goed begeleid en krijgt een stagevergoeding. Bij SVH heerst bovendien een informele werksfeer waarin je jezelf kan zijn. Collega’s zijn makkelijk te benaderen en behulpzaam (chill als je informatie nodig hebt voor je schoolopdracht). Verder ligt het kantoor op loopafstand van station Zoetermeer en is daardoor goed bereikbaar met het ov. Ook doen ze veel aan teambuilding en daar word je als stagiair ook echt bij betrokken. Zo is er het jaarlijkse bedrijfsuitje, vindt er elke maand een borrel plaats en organiseert de afdeling marketing & communicatie ook nog eens elk jaar een teamuitje!

Je kan je CV en motivatiebrief sturen naar Dyonne, via dyonne.sabel@svh.nl. Ook voor meer informatie mag je altijd contact met haar opnemen. Check trouwens voor een nóg betere indruk de social media kanalen van SVH! We zijn te vinden op Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en YouTube!


Vereisten

WIE IS SVH?
SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. We ontwikkelen leermiddelen en examens voor (beginnende) horecamedewerkers & -studenten en ondersteunen ook opleiders in de horeca met het ontwikkelen van lesmethodes. Daarnaast beheren we de SVH Meestertitels, dat is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan halen. Tot slot organiseren we ook allerlei evenementen & activiteiten, zoals de jaarlijkse wedstrijd: Beste Leerbedrijf Horeca, de Leermeesterdag en Nationale Horecadag. Meer weten? Bekijk onze website www.svh.nl.

WAT GA JE DOEN?
√ Schrijven van verschillende soorten berichten voor meerdere doelgroepen: nieuwsbrief, social media, interview, biografieën etc;
√ Bedenken en creëren van online content;
√ Websites bijhouden;
√ Ondersteunen bij evenementen en activiteiten;
√ Eigen inbreng/interesse.

SVH RESERVEERT EEN TAFEL VOOR IEMAND MET...
> Affiniteit met de horeca;
> Minimaal HBO werk- en denkniveau;
> Studie in de richting van communicatie/media/marketing/hospitality;
> Communicatief sterk, in woord, maar vooral op papier;
> Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
> Initiatiefrijk en enthousiast;
> Kennis van social media kanalen.
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: September 2019
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Wie zijn wij en wat doen wij? SVH maakt zich sterk voor een betere horeca. Onze missie is het verhogen van de vakbekwaamheid in de branche. We ondersteunen opleiders, horecamedewerkers en –leerlingen op alle niveaus in de horeca met advies, examens en leermiddelen. We beheren ook de SVH Meestertitels: de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horecabranche en we organiseren andere evenementen en activiteiten voor de horeca. Met 25 kanjers en een groot aantal freelancers werken we hieraan vanuit ons kantoor in Zoetermeer. Je werkt bij ons dus in de leukste bedrijfstak die er is: de horeca. Van leerling tot SVH Meester: je hebt met alle doelgroepen te maken. Dat maakt onze communicatie ook zo afwisselend: je spreekt telkens een andere doelgroep aan die allemaal onze missie delen. Onze taak is dus iedereen op een passende en pakkende manier weten te bereiken en te raken met creatieve copy.

Bedrijfsnaam: SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca)


Bedrijfsnaam:

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca)


Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.