736 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.HBO WO Meeloopstage IMVO convenanten financiële sector in Den Haag

21 mei 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Den Haag
Soort werk: Staf / Advies / Consultancy
Juridisch / Bestuurlijk / Ambtelijk
Branche: Financiele dienstverlening
Type stage:
Meeloopstage
Stagevergoeding: € 600
Land: Nederland

Omschrijving stage

Heb jij een hart voor duurzaamheid en wil je bijdragen aan verbeteringen in de financiële sector? Dan is dit je kans!

Een brede coalitie bedrijven, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de Rijksoverheid heeft, gefaciliteerd door de SER, een aantal convenanten afgesloten over internationaal verantwoord ondernemen (IMVO) in de financiële sector. Het gaat om convenanten voor de bancaire sector, de verzekeringssector en de pensioenfondsen. Door middel van een convenant bundelen partijen hun krachten om te werken aan concrete verbetering en verduurzaming van de financiële sector. Zo willen zij zich inzetten om zaken als mensenrechtenschendingen en milieuschade te voorkomen en aan te pakken.

De betrokken partijen bij een convenant hebben een stuurgroep en werkgroepen ingesteld voor de uitvoering van het convenant. Deze stuurgroep en werkgroepen worden daarin bijgestaan door een secretariaat. De rol van het secretariaat is het ondersteunen van de convenantpartijen in het realiseren van de doelen van het convenant. Dit secretariaat is op verzoek van partijen ondergebracht bij de Sociaal-Economische Raad (SER), als onderdeel van een breder secretariaat voor de totstandkoming en implementatie van IMVO-convenanten, de programmadirectie Internationaal MVO.

Ten behoeve van de convenanten voor de financiële sector zijn wij op zoek naar een

Stagiair(e)
minimaal 32 uur per week

voor een meeloopstage van ongeveer 6 maanden.

Werkzaamheden
Het secretariaat van de convenanten ondersteunt de convenantpartijen en bevordert hun samenwerking en de voortgang van het convenant als geheel. Als stagiair(e) ga je onder begeleiding van een ervaren beleidsmedewerker meelopen met het team om ervaring op te doen met de (werk)processen en inzicht te krijgen in duurzame bedrijfsvoering. Tegelijkertijd verwachten wij dat je in staat bent en ook graag de uitdaging aangaat om zelfstandig werkzaamheden op te pakken en daar verantwoordelijkheid voor te dragen. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met de volgende taken:

-   Ondersteunen bij de monitoringsactiviteiten van het convenant (afhankelijk van startdatum);
-   Ondersteunen van stuurgroep en werkgroepen;
-   Organiseren van bijeenkomsten zoals stakeholderbijeenkomsten en jaarbijeenkomsten;
-   Ondersteuning bij de uitwerking van jaarrapportages en voortgangsrapportages;
-   Bijhouden van relevante ontwikkelingen op nationaal, Europees en internationaal niveau en het team daarover bijpraten.

We waarderen initiatief: als er relevante onderwerpen zijn t.a.v. de financiële sector waar je graag meer ervaring in wilt opdoen zullen wij kijken of dit te realiseren is.

Wat bieden wij?
Wij bieden je de kans om werkervaring op te doen en betrokken te zijn bij een unieke samenwerking binnen de sector op het gebied van MVO. Je treft hier enthousiaste en gedreven collega’s met veel verstand van zaken. We bieden je goede begeleiding en geven je ook graag de ruimte om zelfstandig werkzaamheden op te pakken en daar verantwoordelijkheid voor te dragen. Je komt bij de SER in aanraking met veel verschillende partijen, dus je hebt hier de ideale mogelijkheid om je netwerk op te bouwen.

Tot slot ontvang je een prima stagevergoeding. Gewenste startdatum: bij voorkeur zo snel mogelijk. Een afwijkende startdatum of duur van de stage is bespreekbaar.

Informatie en reageren
Je motivatiebrief met CV kun je tot uiterlijk 1 juli 2019 per e-mail richten aan de afdeling HR via de "Solliciteer direct"-button.


Vereisten

Je volgt een Hbo- of WO-opleiding op het gebied van Finance, Duurzaamheid, Ontwikkelingsstudies, Internationale betrekkingen, Rechten (o.a. vakken op het gebied van mensenrechten) of vergelijkbaar. Je beschikt over kennis van ontwikkelingen in het duurzaamheidsveld (in de financiële sector is een pré), hebt (aantoonbare) affiniteit met (internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen en vindt het interessant om de samenwerking tussen partijen met vaak uiteenlopende belangen verder te bevorderen. Zowel mondeling als schriftelijk communiceer je makkelijk in zowel de Nederlandse als Engelse taal en je staat stevig in je schoenen. Schrijven vind je leuk en je bent secuur en in staat om zelfstandig te werken. Je bent enthousiast, gedreven en wil graag bijdragen aan de bevordering van Internationaal MVO in de financiële sector.
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Alle studierichtingen
Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
Financieel | Administratief | Bedrijfseconomie | Accountancy
Gedrag en Maatschappij
Juridisch | Rechten en Bestuurswetenschappen
Stageperiode: 6 maanden
Startdatum: Zo spoedig mogelijk
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

De Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert kabinet en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Ook voert de SER bestuurlijke taken uit. In de SER werken onafhankelijke kroonleden, vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties samen. Het secretariaat telt circa 110 fte’s.

Bedrijfsnaam: Sociaal-Economische Raad


Bedrijfsnaam:

Sociaal-Economische Raad


Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.