799 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.E-commerce stage (full-time) in Dronten

2 mei 2019
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Dronten
Soort werk: Communicatie / Marketing / Reclame / PR
Commercieel / Verkoop
Branche: Commercieel | Sales
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: 300
Land: Nederland

Omschrijving stage

Je kunt natuurlijk je stagetijd spenderen bij een gezapig bedrijf dat draait op routine bij het verdedigen van een gevestigde marktpositie. Je kunt ook kiezen voor groei, drive en zinderende ambitie en jezelf een vliegende start in je nieuwe werkveld gunnen. Als jij uit het juiste hout gesneden bent, dan is dit je kans om aan boord te springen bij een ambitieus, jong en gretig team dat klaar staat om heel Europa te veroveren. Wij maken elk half jaar een plek vrij voor een gedreven stagiair(e), die voor minimaal vijf maanden fulltime beschikbaar is voor een boeiende meewerkstage. Op dit moment hebben we plek voor een internationaal talent in onze vestiging in Dronten. We zoeken iemand die ons kan ondersteunen in het onderzoeken en opzetten van een nieuwe webshop in Europa.

We vragen een stevige inzet en liefde voor het vak, maar in ruil daarvoor leiden we je op tot een marketeer die weet waar het om draait en die geen uitdaging uit de weg gaat. Wil jij alles te weten komen over e-commerce en internet marketing, ben je extreem leergierig en gedreven, maar vooral op zoek naar een top-notch stage-ervaring? Dan ben jij dé stagiair(e) die wij zoeken!

Wat ga jij doen tijdens je stage?

Tijdens je stage ga je mee draaien met ons bevlogen team van marketeers.  Jij mag je kennis toepassen bij het onderzoeken van nieuwe afzetmarkten. Hierbij zal je verschillende analyses uitvoeren van externe factoren, zoals concurrentie en afnemers. Met jouw hulp kunnen wij een stappenplan creëren die we gebruiken bij de lancering van nieuwe webshops in nieuwe landen. Daarnaast is er ruimte voor eigen inbreng en inzichten vanuit jouw kant.

Naast het onderzoeken van de kansen en de mogelijkheden van een nieuw land, ben je tijdens de stage ook veel bezig met onze webshop content. Via het content management systeem (CMS) ga je aan de slag met nieuwe prikkelende content. Zo werk je, onder andere, aan nieuwe landingspagina’s die de positie in de zoekmachines versterkt. Je optimaliseert bestaande content waar je nieuwe kansen ziet liggen. Ondersteund door een groep geïnspireerde e-marketeers zit je bovenop de laatste ontwikkelingen om al onze content optimaal te houden, zowel voor onze gebruikers als voor onze SEO targets.  Bij de creatie van nieuwe content is dus voor jou als stagiair een belangrijke rol weggelegd. Gewapend met een heel arsenaal aan cutting edge tools stort jij je op het in kaart brengen van nieuwe content ideeën.

Ons team denkt groots en internationaal en de organisatie groeit als kool. We hebben de complete Europese markt in het vizier en we laten je graag mee groeien in onze internationale opmars. Daarom geven we je de kans om de projectmanager te ondersteunen in het uitrollen van nieuwe webshops in nieuwe landen. Daarmee bieden we je een onvergetelijke stage waarin je niet alleen over de grenzen van ons land, maar ook over je eigen grenzen heen gaat groeien. De keuze is aan jou: ga je mee Europa bestormen, of kies je toch voor een bedrijf dat het allemaal wel prima vindt zoals het is?

Zo ziet jouw takenpakket eruit

Zodra je ’s ochtends ons Drontense kantoor binnenkomt stap je op Max af, onze e-commerce projectmanager. Samen neem je de gebeurtenissen van de vorige door, met aandacht voor wat goed ging en waar je tegenaan liep. Max geeft je een paar slimme tips om weer een goede start te maken, zodat je met frisse moed aan de dag kan beginnen. Zo weet je meteen waar je je energie vandaag op gaat focussen.

Vanuit je eigen e-commerce ervaring zie je een paar mooie kansen om de conversie verder te verhogen. Samen met Max spar je over de invulling, waarna je zelf aan de slag gaat met het uitwerken en implementeren van een A/B test om te kijken of je advies ook werkt.

Na een kop koffie met je collega’s ga je aan de slag met een prijsanalyse voor een nieuw exportland. Terwijl je jezelf handig door het onbekende terrein manoeuvreert noteer je ook vast even een paar potentieel interessante opties voor het zoektermonderzoek dat je voor deze nieuwe markt mag gaan uitzetten. Je schrikt bijna als iemand op je schouder tikt – tijd om te lunchen!

’s Middags werk je de zoektermenanalyse uit door de beste en nieuwste tools te gebruiken. Je zoekt de keywords met de meeste zoekvolume, dit is lang niet in elk land hetzelfde. Uiteraard onderzoek je dus ook alle mogelijke vormen en synoniemen van de keywords. Nu is de eerste opzet van kernwoorden en synoniemen klaar.

Terwijl je zoekwoordenanalyse even ligt af te koelen duik je in de concurrenten om te kijken waar nog kansen liggen voor jouw team. Met een serie korte en bondige analyses van een selectie webshops onder je arm stap je weer op Max af. Hij helpt je graag kijken hoe deze nieuwe kennis van invloed is op het stappenplan dat je aan het maken bent voor het uitrollen van een webshop in een nieuw land.

Tot slot ga je nog aan de slag voor de investeringsbegroting. Hiervoor ga je in bespreking met je collega’s over de inspanningen die nodig zijn voor het opzetten van een nieuwe webshop. Als je de eerste opzet hebt uitgewerkt, zit de dag er alweer op. Je krabt jezelf nog eens achter de oren: toen je een maand geleden nog in de schoolbanken zat vond je nog dat de dagen veel te traag voorbij gleden. Goed dat je het lef had om deze stageplek met beide handen aan te grijpen!

Wat mag je van ons verwachten?

– Een informele en leerzame omgeving
– Professionaliteit met aandacht voor goede begeleiding
– Een gezellig team van collega’s
– Ruimte voor ontwikkeling en interesse voor eigen inbreng
– Regelmatig een gezellig uitje met je team
– Vele groeimogelijkheden
– Marktconforme stagevergoeding

Over onze organisatie

Wij zijn een sterk groeiende Europese organisatie die online kunststofplaatmateriaal verkoopt aan zowel particulieren als bedrijven. Wij mogen grote bedrijven zoals Schiphol, Heijmans en Philips tot ons klantenbestand rekenen. Door een innovatieve benadering van de markt groeit de organisatie snel. Ons team werkt dag en nacht om de verwachtingen van de klant positief te overtreffen. Het bedrijf is in september 2014 opgericht en heeft momenteel 3 vestigingen: te Dronten (Nederlands hoofdkantoor), te Zaventem (Belgische vestiging) en als laatste te Biederitz (Duitse vestiging). In Nederland zijn wij de nummer 1 webshop op het gebied van kunststofplaten, maar we staan te trappelen om heel Europa naar ons toe te trekken. Momenteel bestaat de organisatie uit een hecht team van zes vaste krachten die in een informele werkomgeving vastberaden bouwen aan een Europese marktleiderspositie, vanuit de kernwaarden die de ruggengraat en het kompas van onze organisatie zijn. 


Vereisten

Pas jij in ons plaatje?

De teamspelers zijn gedreven, denken vanuit een ondernemende mindset en zijn communicatief ijzersterk onderlegd. Jij past binnen ons team als je internet marketing tot op het bot wilt leren kennen, bereid bent om te leren van de pro’s en tegelijk zelfstandig genoeg bent om jezelf staande te houden in een dynamische omgeving. Voor ons is stilstand achteruitgang, en wij willen juist met volle kracht vooruit, dus we hebben iemand nodig die stevig in zijn of haar schoenen staat en die net als wij hongerig is naar meer!

Je bent scherp en creatief genoeg om in te schatten welke content boeiend en nuttig is voor onze potentiële klanten. Je weet je goed in onze klantenkring te verplaatsen, waarbij landsgrenzen voor jou weinig meer betekenen dan lijntjes op een kaart.   Je bent leergierig, experimenteert graag met de laatste softwaretools en hebt nieuwe vaardigheden snel in de vingers. Je volgt een marketing- of communicatiestudie, Business IT Management, of CMD, waar je bezig bent jezelf te ontwikkelen tot aanstormend marketingtalent.

Keep it simple

We houden zaken graag simpel, ook onze communicatie. We maken het niet moeilijker dan nodig is. We leggen de drempel voor onze klanten zo laag mogelijk door het bieden van een overzichtelijke webshop en concreet helder advies.

WOW-effect

Voor ons is goed werk niet goed genoeg: wij gaan voor goud. We willen verwachtingen overtreffen en echt enthousiasme losmaken. Dit is voor ons het WOW-effect.

Disruptors

We zijn continu op zoek naar nieuwe wegen en een slimmere aanpak. We leunen niet achterover, maar kijken altijd vooruit. Wij zijn innovatief en de eerste met nieuwe dingen. Grenzen verleggen is voor ons dagelijkse kost.

Don’t cut corners

We houden van doen, niet van doen alsof. Half werk en schijnoplossingen maken ons razend. We doen het grondig en goed, of we doen het niet. Dat is de enige garantie voor een solide resultaat.

People matter

We zijn een informeel bedrijf: onze maat is de menselijke maat. We zijn oprecht betrokken bij onze collega’s, klanten en samenwerkingspartners. We werken hard aan duurzame relaties en dat doen we helder, eerlijk en met respect.

Focus

We zijn gefocust en doen waar we goed in zijn. We weten wat we kunnen en we zeggen het eerlijk als de beste oplossing niet de onze is. Niet de grillen van de markt, maar onze eigen sterke kanten bepalen onze koers.
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: September 2019
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Stages in de omgeving van Dronten

Productontwikkeling / Ontwerp Meeloopstage
Dronten

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.